VIDEO: Latvijā pazīstama rakstniece nonākusi bezpalīdzīgā stāvoklī

tautaruna.lv 13.septembris 2019, 14:33
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Par Latvijas recepšu mammu dēvētā Antoņina Masiļūne sarakstījusi vairāk nekā divdesmit recepšu grāmatas. Šobrīd Masiļūnes kundzes veselība ir pamatīgi sašķobījusies un viņas ikdiena paiet, nekustīgi guļot, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Līdz šim 98 gadus vecajai kundzei reizi dienā nāca palīgā sociālais aprūpētājs. Liktenīgajā svētdienā pusi no dienas kundze pavadīja tualetē, nesagaidot aprūpētāja palīdzību. Aprūpētāja neesot ieradusies pat līdz nākamās dienas vakaram. Pēc šā negadījuma Masiļūnes kundzes stāvoklis strauji pasliktinājās.

Pirms diviem gadiem Valsts prezidents Raimonds Vējonis Masiļūnes kundzei pasniedza Trīs Zvaigžņu ordeni. Pēc četrām slimnīcā pavadītām dienām ordeņa virsniecei pienākas aprūpe trīs reizes dienā. Ja sirmgalve vēlas padzerties jebkurā citā laikā, viņai atliek palikt gribot. Ar saviem spēkiem ir par maz, lai slāpes remdētu.

Masiļūnes kundzei Latvijā neesot neviens rada. Šķirtenis dēls pirms vairākiem gadiem miris. Aija ir sirmgalves dēla drauga sieva. Pati dzīvo citā Rīgas daļā un nevar katru dienu izrauties no darba, lai kundzi aprūpētu. Sieviete komunicējusi ar sociālo dienestu, lai sirmgalvi iekārtotu pansionātā, taču tika atraidīta.

Kā atklāj Rīgas sociālā dienesta vadītājs Ervins Alksnis, gultas vieta pieklājīgā pansionātā maksā no 700 eiro. Ar Masiļūnes kundzes pensiju tam nepietiek, tādēļ viņai nekas cits neatliek kā gaidīt, kad pienāks viņas kārta doties uz pansionātu, ko viņa var arī nesagaidīt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas