Ģimene no Jelgavas internetā pasūtītās preces vietā saņem tukšu cigarešu paciņu

tautaruna.lv 15.septembris 2019, 17:08
 
F64
Pusaudze interneta vietnē samaksā teju 100 eiro par ”Apple” ražotajām ”AirPods” bezvadu austiņām. ”Omniva” pakomātā piegādātajā sūtījumā vērtīgo austiņu vietā atrod tukšu cigarešu paciņu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pusaudze no Jelgavas kādu laiku seko sociālā tīkla ”Instagram” kontam ”ioutletlv”, kas piesaista auditoriju, izsludinot konkursus, kuros varot laimēt ”Apple” produkciju. Tāpat, no ”Instagram” konta vedina uz ārzemju interneta vietni ”ioutletapple.com”, kur piedāvā iegādāties ”Apple” saražoto par krietni draudzīgākām cenām nekā citviet. Jauniete šo iespēju vēlējās izmantot. Saskaņojot ar vecākiem, par viņu naudu ”ioutletapple.com” pasūtīja bezvadu austiņas ”AirPods” par 99,99 eiro, kas ir par vairākiem desmitiem eiro zemāka cena nekā pie citiem tirgotājiem.


Liels bijis ģimenes pārsteigums, kad, atverot uz ”Omniva” pakomātu piegādāto paciņu, tajā atrastas nevis vērtīgās austiņas, bet gan tukša cigarešu paciņa, stāsta jaunietes meitenes audžutēvs Ivars.


Latvijas Drošāka interneta centra vadītājai Maija Katkovskai šķiet, ka interneta darboņi nodarbojas ar labi pārdomātu krāpniecību. Katkovska norāda, ka mājaslapa ”ioutletapple.com”, kurā veikts pasūtījums, lai gan izveidota kā ārvalstu platforma, lai, iespējams, radītu uzticību, patiesībā izveidota Latvijā. Kā teic eksperte, vietnes izskats ar attēliem un kopējo veidolu aizgūts no ”Apple” vietnes, bet, visdrīzāk, tirgotājs nav oficiālais ”Apple” produkcijas izplatītājs.

”Bez Tabu” noskaidro, ka mājaslapas ”ioutletapple.com” un ar to saistīto sociālo tīklu pārvaldnieks ir kāds Mareks Gricjus, kurš noraida klientes pārmetumus par krāpniecību. Sarakstē viņš teic, ka sūtījumu, iespējams, izzadzis ”Omniva” darbinieks vai ļaunprātību nomelnošanas nolūkā varētu būt pastrādājusi kliente, ko kliente kategoriski noraida.

Pakomātu serviss ”Omniva” vērsies Valsts policijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas