"Ātrās palīdzības" brigādes rīcība sajūsmina mazu zēnu

tautaruna.lv 4.septembris 2019, 18:53
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) dalījies ar stāstu par mazo Matīsu, kuru sajūsmina "ātrās palīdzības" automašīnas.

“Vēlos pateikt paldies, ka ir tik jauki un labestīgi cilvēki Jūsu komandā. Manam mazajam puikam tik ļoti patīk neatliekamās palīdzības mašīnas. Šovakar pie Stradiņu slimnīcas vienai apgāja vairākas reizes apkārt. Kad iznāca šoferis un dakteri, sajūsma bija liela, bet, kad, braucot prom, šoferītis papildus ieslēdza mirgojošās gaismas, lai bērnam vēl vairāk patiktu, pārsteigums bija neizmērojams. Paldies, ka esat!” šādu ziņu NMPD saņēma no zēna mammas Santas.

"Noteikti ar Matīsu tiksimies kādā informatīvā pasākumā, lai viņam izrādītu auto arī no iekšpuses. Kas zina, varbūt pēc kāda laika redzēsim zēnu arī mūsu komandā! Reizēm tieši bērnībā pirmie impulsi rada pārliecību par savas profesijas izvēli un gatavību palīdzēt līdzcilvēkiem," saka dienests.

NMPD regulāri organizē atvērto durvju dienas, kurās klātienē var noskaidrot, kā norit brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un kā operatīvi spēj uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem. Ikvienam iespēja arī iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot tā specifisko aprīkojumu, ar kādu mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt darbiniekus par viņu darbu. Tāpat katrs interesents var pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:10

Jaunākās diskusijas