Ārsts teju čībās steidz palīgā nelaimē nonākušam bērnam

tautaruna.lv 22.augusts 2019, 18:22
 
Pixabay
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sociālajos tīklos dalījies ar stāstu no mediķu ikdienas, kad laiks ir vissvarīgākais, lai glābtu dzīvību.

"Nesen kādā svētdienas vakarā saņēmām zvanu, ka cietusi 5 gadus veca meitenīte, iespējams, krītot no augstuma.

Nekavējoties tika izsūtīta tuvākā brigāde, kas, ierodoties notikuma vietā, konstatēja bērnam smagu galvas traumu - meitene bija miegaina, nekontaktējama un teju bezsamaņā.

Kā jebkurā nopietnā situācijā, arī mediķiem ir vajadzīgs maksimāli pieejamais atbalsts, tāpēc tika pieņemts lēmums nosūtīt palīgā visaugstākās raudzes papildspēku: ārsta-speciālista brigādi no Rīgas.

Saprotot, ka attālums no Rīgas līdz notikuma vietai ir teju 60 km, bet ārsta palīdzība bērnam nepieciešama tūlīt, neapjukām. Kamēr brigāde sniedza palīdzību mazajai pacientei izsaukuma vietā un ārsta-speciālista brigāde traucās no Rīgas, tika meklēti visi iespējamie risinājumi.

Kolēģi atcerējās, ka netālu no notikuma vietas dzīvo dienesta darbinieks ārsts - reanimatologs Igors Bobrovs. Nekavējoties notika sazināšanās un kolēģis, saprotot situācijas nopietnību, savā brīvdienā, vēlā svētdienas vakarā, bija gatavs ar teju čībām kājās steigties palīgā.

Ārsts ieradās tieši laikā, jo bērnam sākās krampju lēkme. Neilgi pēc tam ieradās arī ārsta-speciālista brigāde, kura pārņēma palīdzības sniegšanas darbus. Kopējiem spēkiem stabilizējot pacientes stāvokli, meitenīte tika nogādāta slimnīcā ļoti smagā stāvoklī, taču ar cerību izveseļoties.

Jāatzīst, ka šis gadījums spilgti apliecina, ka mūsu mediķu asinīs ir vēlme glābt cilvēku dzīvības, neskatoties uz nekādiem apstākļiem - vai tas ir darbā, ārpus darba, vai nestandarta situācijās. Un, ja nu tomēr mūsu varoņiem vajadzīgs supervaroņa tērps - tas ir mūsu oranžais. Un mūsu īpašās spējas - mēs glābjam dzīvības un esam līdzās," par paveikto gandarīts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas