Krāpšana vai sauciens pēc palīdzības? Iedzīvotāji ziņo par aizdomīgām darbībām

tautaruna.lv 1.augusts 2019, 17:41
 
Pixabay
Kāds autovadītājs novērojis situāciju Ventspilī, kur jauni vīrieši staigā gar automašīnām un lūdz ziedot naudu it kā dzirdes traucējumu ārstēšanai. Tā ir krāpšana vai palīdzība patiesi ir nepieciešama?

"Tiem kas grib atbalstīt cilvēkus ar dzirdes traucējumiem. Šie divi puiši pie Ventspils dod karodziņus, un pretī prasa 5€. Es izdomāju, ka es viņiem varētu mēģināt palīdzēt dzirdi atgūt. Uzpīpināju ar lielo fūres tauri, un neticēsiet, no izbīļa sarāvās. Karmai plus punktiņš, jo iespējams kāds šorīt atguva dzirdi! Labais vairojot labo..." raksta Mārtiņš.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Komentāros cilvēki norāda, ka citviet Latvijā manīti cilvēki, kuri šādi lūdz naudu. "Tukumā arī bija, tikai citi čali, nāca pie mums veikalā mierīgi iekšā! Bet vēl ir viens, ko gribēju piebilst, var būt, ka nedzirdīgi, jo viņi tāpat dzird ļoti skaļu skaņu, vai arī no basiem. Nav tā, ka nedzird vispār, vienkārši tam ir jābūt kaut kam ļoti, ļoti skaļam!" prāto Agija.

Arī Laila norāda, ka, iespējams, šie puiši neizmanto situāciju ļaunprātīgi un patiesībā ir vājdzirdīgi. "Man rados ir nedzirdīgie, un teikšu tā, viņi pat labāk kustas mūzikas ritmā, nekā dažs labs dzirdīgais. Varbūt viņi ir vājdzirdīgi. Jebkurā gadījumā, viņiem jābūt līdzi apliecībai," norāda sieviete.

Lai arī skaidri nav zināms, kāda ir patiesība šajā situācijā, jābūt uzmanīgam. Vairākas reizes esam ziņojuši, ka tieši izdomātas veselības problēmas bieži ir krāpnieku "kārts", kas tiek izspēlēta, lai iegūtu naudu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas