Toms Bricis atklāj, vai karsts laiks patiesi vairs nav gaidāms

tautaruna.lv 30.jūlijs 2019, 19:11
 
Ilze Zvēra/F64 Photo Agency
Laika ziņu vīrs Toms Bricis atklājis, vai patiesi vasarīgais karstums ir beidzies, kā minējis dabas vērotājs Vilis Bukšs.

Bricis norāda, ka medijos izskanējis dabas vērotāja teiktais, ka 28. jūlijs bija pēdējā karstā šīs vasaras diena.

Kā norāda laika ziņu vīrs, lai gan Latvijā iestājies vēsāks laiks, temperatūrai noslīdot nedaudz zem normas, rekordzemas gaisa temperatūras nav gaidāmas un rudens vēl nesāksies. Aptuveni līdz 12. augustam gaisa temperatūra dienā sasniegs aptuveni +20 grādus.

Lai arī pašreizējās sinoptiķu prognozes rāda, ka tuvākajās nedēļās +30 grādu karstums nav gaidāms, Bricis apšauba dabas vērotāja Viļa Bukša teikto, ka karstā vasara ir beigusies - augusta beigās atkal var būt kāda karstāka diena, rāda sinoptiķu ilgtermiņa prognozes. Diezgan liela varbūtība, ka augusta otrajā pusē gaidāmas siltāks laiks, gaisa temperatūrai pārsniedzot normu. Savukārt septembris solās būt nokrišņiem bagāts.

Lai arī Toms Bricis norāda, ka ilgtermiņa prognozēm par laiku līdz pat janvārim nevajadzētu pilnībā uzticēties, pašlaik tās rāda, ka līdz pat jaunajam gadam temperatūra visā Eiropā būs virs normas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:56

Jaunākās diskusijas