"Kādā stāvoklī biju, tādā paliku"; sievietes briesmīgais stāsts par abortu Latvijā

tautaruna.lv 3.augusts 2019, 12:16
 
F64
Kāda sieviete pastāstīja, ka, vēloties uztaisīt abortu, vērsusies "Veselības centrā 4", taču rezultāts nebija tāds, kādu viņa bija gaidījusi.

Portālā "sudzibas.lv" sieviete vaino ārsti neprofesionalitātē.

"Esmu uzaudzinājusi vairākus bērnus un tā sanāca, ka paliku atkal stāvoklī. Bērniņu ar vīru nolēmām nepaturēt. Ārste man ieteica vērsties Veselības centrā 4. grūtniecības pārtraukšanai.

Samaksāju teju 200 eiro un man noteica dr. Valdu Zaļkalni, kura veiks šo procedūru. Pēc procedūras ārste ienāca un paziņoja, ka viss izdarīts. Viņa gan apgalvoja, ka man esot tik sarežģīts gadījums un visticamāk (viņa deva skaidru mājienu) , ka man būs jānāk 2-3 reizes uz atkārtotu tīrīšanu, kas man likās diezgan dīvaini (katra maksā 192 eiro) .

Taču pēc operācijas nesekoja ne asiņošana, bet turpinājās toksikoze. Uztaisīju testu - kādā stāvoklī biju, tādā paliku.

Ātri pieteicos uz USG, kā rezultātā sonogrāfe secināja, ka tāda "pakasīšana vien bija", bet lielākā daļa augļa palikusi. Piedodiet, lai cik es esmu saprotoša un pieļauju atkārtotas tīrīšanas, šoreiz tā izskatījās pēc naudas izspiešanas, shēmošanas.

Lūdzu, mīļās sievietes, savas veselības labā, varbūt vēršaties šādās situācijās valsts slimnīcās. Mēs riskējam nevis ar naudu, bet ar veselību. Diemžēl ārstu vidū ir daudz negodīgu cilvēku," savu pieredzi apraksta sieviete.

Tikmēr komentāros gan viņai nācās saskarties ar skarbu kritiku, kas izteikta viņas izvēles - veikt abortu - dēļ.

Jāpiebilst, ka iepriekš vēstījām, ka cilvēkus sadusmojis sievietes stāsts par "paviršu abortu" Dobeles slimnīcā. Sieviete rakstīja, ka pēc aborta pēc tam vēlreiz nonākusi slimnīcā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas