Apskati! 20 metru attālumā no iedzīvotāja kokā iesper zibens

tautaruna.lv 22.jūlijs 2019, 21:31
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Kāds Latvijas iedzīvotājs pirmdienas pēcpusdienā mikroblogošanas vietnē twitter publicējis foto, kurā redzams, kā izskatās koks, kurā šodien iespēris zibens. Jāpiebilst, tas atradies vien 20 metru attālumā no vīrieša.
Kā liecina publikācija mikroblogošanas vietnē twitter, tad iedzīvotājs norādījis, ka troksnis brīdī, kad kokā iespēris zibens, neesot bijis pārāk skaļš. "Sausa elektrības izlādes skaņa, līdzīga pātagas skaņai."

Kā redzams publikācijai pievienotajā foto, tad zibens spēriena rezultātā pamatīgi nolobījusies koka miza.

Tiesa, Latvijā ir bijuši gadījums, kad zibens trāpa arī cilvēkiem. Piemēram, pirms teju desmit gadiem ziņu aģentūra LETA informēja, ka auguru pagasta mežā no zibens spēriena smagi cietuši divi ogotāji.

18 gadus veca sieviete un 21 gadu vecs vīrietis mežā lasījuši mellenes un, sākoties negaisam, sievietei iespēris zibens, kuru tālāk caur organismu, visticamāk, novadījusi ap kaklu esošā zelta ķēdīte.

Sievietei zibens spēriena rezultātā vienā pusē apdeguši mati un uz vairākām ķermeņa daļām redzamas apdeguma pēdas. Apdegums gan neesot smags, kā dažkārt, kad cilvēks apdeg ar uguns liesmu, taču apdeguma pēdas esot redzamas.

Savukārt otrs ogotājs zibens spēriena rezultātā esot aizsviests pāris metrus tālāk no sievietes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas