Jaunā māmiņa sašutusi par redzēto Rīgas Dzemdību namā

tautaruna.lv 17.jūlijs 2019, 17:20
 
F64
Kādu jauno māmiņu nepatīkami pārsteiguši trauki, kādos Rīgas Dzemdību namā pasniedz ēdienu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Nesaprotu, kā Rīgas Dzemdību namā var dot ēdienu no tādiem netīriem traukiem. Vai tiešām nav neviena, kas kontrolē, no kādiem traukiem tiek pasniegts ēdiens māmiņām? Tajā traukā tiek pasniegta gan tēja, gan zupa. Izrādās, ka tēja ir gaiša, bet pirmajā acu uzmetienā tā nešķiet. Nebiju vienīgā māmiņa, kas bija šokā," raksta jaunā māmiņa.

Privātais arhīvs/skaties.lv

Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova skaidro, ka kopš 2015. gada pacientu un personāla ērtībām medicīnas iestādē ēdiens tiek pasniegts speciālās termo paplātēs. Piegādātājs, uzņēmums no Austrijas, izvēlēts konkursa kārtībā.

“Šī firma piedāvā divu veidu traukus, jo mēs nevaram aiziet uz parasto veikalu un iegādāties jebkuru trauku, te ir nepieciešami speciāla izmēra trauki, un tiek piedāvāti gan porcelāna trauki, gan melamīna,” komentē Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova.

Sākotnēji tika izvēlēti porcelāna trauki, taču vairākas māmiņas norādīja, ka tie ir pārāk smagi, un vadība lēmusi par labu melamīna traukiem, kas ir krietni vieglāki. Turklāt ražotājs paredzējis tiem ievērojamu kalpošanas laiku - 20 gadus.

"Instrukcijā, protams, bija norāde, ka, lietojot intensīvas krāsas pārtikas produktus, trauki var mainīt krāsu. To, ka tas notiks tik ātri un tik intensīvi, mēs nebijām gaidījuši. Traukos tiek servēta tēja, kurā ir dabīgā krāsviela, tāpēc šie trauki iekrāsojās," skaidro Markova.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas