Ārstes brīdina par jaunu soctīklu "hitu", kas ir bīstams mazuļiem

tautaruna.lv 14.jūlijs 2019, 16:11
 
pixabay
Soctīklos kāda fizioterapeita un sabiedŗibā pazīstamā dūla Katrīna Puriņa-Liberte dalījušās ar ierakstiem, kuros vēršas pret jaunu "modes tendenci" internetā, kad vecāki radina tikai pāris dienas vecu mazuli pie podiņa.
Sieviete norāda, ka pēdējā laikā atkārtoti manījusi ierakstus, par to, ka vecāki visā pausaulē pievērsušies idejai iemācīt mazulim nokārtoties podiņā pēc iespējas ātrāk. Viņa publicējusi arī uzņēmumu no pazīstamās dūlas Katrīnas Puriņa -Libertas Instragram "storija", kurā tiko diplomu saņēmusī ārste šausminās par populāro tendenci.

"Vēlos vērst uzmanību tam, ka tas ir bīstami mazuļa veselībai, tikko dzimuša bērniņa ķermenis nav gatavs šādai pozai! Jebkura augstāka pozīcija mazulim ir jāapgūst pašam, arī sēdēšana! Mazuli NAV ieteicams sēdināt, pirms bērns pats nav ieņēmis sēdus pozīciju! Ja vēlaties savu mazuli radināt nokārtoties bez autiņbiksītēm, to var darīt arī guļus. Taču!!! Iesaku konsultēties ar savu pediatru, fizioterapeitu, ģimenes ārstu vai citiem speciālistiem, iepazīties ar zinātnisko literatūru par mazuļa attīstību. Zīdainis ir trausls, mazs cilvēks un vecāku galvenais uzdevums ir mazuli sargāt un palīdzēt attīstīties, nevis pretēji," brīdina fizioterapeite.

Cilvēki komentāros atbalsta ārstes viedokli un izsaka nosodījumu šādai kustībai.

Ar komentāru pie ieraksta dalījies arī skandalozais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs: "Bet kas šeit ir neparasts? Ir taču vecāki, kuri zīdainim mēģina iebarot kupinātu desu. Vai tie, kuri otrādāk, cenšās padarīt par vegānu no dzimšanas... Idiotu apkārt ir daudz vairāk nekā var iedomāties.
Bet nu planēta vienalga jau ir pārpildīta."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas