Jelgavniece iesaista televīziju, lai parādītu, cik briesmīgos apstākļos dzīvo

tautaruna.lv 13.jūlijs 2019, 18:50
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jelgavas iedzīvotāja divus gadus dzīvo neapskaužamos apstākļos – savā dzīvoklī regulāri pieredz kanalizācijas satura izvirdumus, vēstīja raidījusm "Bez Tabu".

Jelgavniece Janīna dzīvo Kunglu ielas 4. namā, 100 gadu vecā divstāvu koka mājā, kurā ir daži dzīvokļi. Namam nav apsaimniekotāja, kas nozīmē, ka problēmu risināšana ir pilnībā uz pašu dzīvokļu īpašnieku pleciem.

Pēdējo divus gadus dzīves apstākļi ir neapskaužami: allaž, kad no augšstāva dzīvokļa nolaiž podā ūdeni, izmanto veļasmašīnu un citādi lieto kanalizācijas komunikācijas, Janīnas pirmā stāva dzīvoklī notiek kanalizācijas satura izvirdumi.

Vairākus kanalizācijas satura izvirdumus Janīna iemūžinājusi foto un video formātos. Janīna stāsta, ka savulaik augšstāva dzīvokļa saimnieks esot iegādājies divus dzīvokļus, kurus esot apvienojis vienā. Sievietei ir aizdomas, ka kanalizācijas caurulei pievienots pārāk liels pievadu skaits, kā rezultātā rodas problēmas - caurule aizsprostojas.

Janīna stāsta, ka reiz uz diviem mēnešiem bija devusies ārpus Latvijas, un, kad atgriezusies, visa grīda pludojusi kanalizācijas saturā.


Sievietes palīgā saucienu Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes neuzklausa, norāda, ka dzīvokļu īpašniekiem jātiek galā ar problēmām. Tas gan pagaidām esot neiespējami, piebilst Janīna.

Kurš piesārņo un aizdambē - to nevar izdibināt, bet skaidrs, ka iekšējie tīkli ir novecojuši, un ļoti sliktā stāvoklī esošās nosēdakas pagalmā nav vajadzīgas, jo māja pieslēgta pilsētas kanalizācijai, stāsta ”Jelgavas ūdens” Kanalizācijas dienesta vadītājs Dzintars Girgensons. Akās krājas cietā frakcija un aizkavē ūdens aizplūšanu.


Eksperts iesaka dzīvokļu īpašniekiem aprakt kara cirvi un samesties, lai kopā risinātu samilzušās problēmas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas