Jurim Milleram skarbs viedoklis, kādēļ nedrīkst būvēt koncertzāli uz AB dambja

tautaruna.lv 8.jūlijs 2019, 14:12
 
Publicitātes foto
Žurnālists un producents Juris Millers, viesojoties Vācijas pilsētā Hamburgā, aplūkojis arī šīs pilsētas pērli - Elbas filharmoniju, kura atrodas Elbas upes krastā. Līdzīgi arī Rīgā izskan idejas koncertzāli būvēt "upes vidū". Facebook publicētajā video producents skaidro, kādēļ Latvijai būtu jāmācās no Hamburgas piemēra un nebūtu koncertzāle jāceļ uz AB dambja.

Kā video norāda Millers ir jāņem vērā fakts, ka arī nepatīkamos un drēgnos laika apstākļos, lai nokļūtu Hamburgas koncertzālē, nepieciešams nelielu attālumu veikt ar kājām, kas neapmierina vietējos iedzīvotājus, ņemot vērā, ka koncertzāle izmaksājusi vairākus miljonus eiro.

Tādēļ producents jautā, cik apmierināti būs Rīgas koncertzāles apmeklētāji, ja viņiem daudz garāks ceļš ar kājām būs jāmero, lai nokļūtu uz AB dambja.

Jau vēstīts, ka noris karstas diskusijās par Nacionālās akustiskās koncertzāles atrašanos Latvijas galvaspilsētā. Izskan iespēja arhitekta Anda Sīļa izstrādāto koncertzāles projektu, kas paredz to veidot uz AB dambja, realizēt Daugavas akvatorija Andrejsalas teritorijā.

Sīļa "Rīgas koncertzāles" projekts tika atzīts par labāko starptautiskā konkursā. Kā šodien žurnālistiem sacīja Sīlis, viņš piekristu iespējai realizēt projektu Andrejsalas teritorijā. Pēc viņa paustā, projektu būtu iespējams pielāgot arī būvniecībai šajā vietā. Vienlaikus, viņaprāt, labāks un, iespējams, lētāks variants būtu koncertzāles būvniecība uz AB dambja, ņemot vērā, ka projekta realizācijai Andrejsalā būtu nepieciešams veikt arī būtiskas izmaiņas ceļu infrastruktūrā.

Tika piedāvātas trīs iespējamas Nacionālās akustiskās koncertzāles atrašanās vietas alternatīvas - AB dambis, Andrejsala un Kongresu nams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas