VIDEO: jūrā pie Ventspils novērots ūdensstabs

tautaruna.lv 3.jūlijs 2019, 19:12
 
Ekrānuzņēmums no video
Laika ziņu diktors Toms Bricis sociālajos tīklos dalījies ar kāda aculiecinieka novēroto dabas parādību jūrā pie Ventspils.

Kā raksta Toms Bricis, šodien no Ventspils piekrastes jūrā bija vērojams ūdensstabs. Dabas parādību video iemūžinājis Roberts.

"Šodien Latvijā turpina ieplūst auksts gaiss, taču jūras ūdeņi ir silti, tādēļ zem lietus un negaisa mākoņiem ūdensstabi iespējami arī citviet, turklāt labi apstākļi, lai tie veidotos, gaidāmi arī nedēļas otrajā pusē," skaidro laika ziņu vīrs.

Ūdensstabs novērots arī citās Latvijas piekrastēs. Pirms trim gadiem par šo dabas parādību ziņoja aculiecinieki no Liepājas puses. Tāpat pērn iespaidīgs ūdensstabs novērots Ainažos.

Ūdensstabs ir virpuļviesulis, kurš rodas virs ūdens virsmas, parasti tie nav saistīti ar pērkona negaisu. Lai gan ūdensstabi ir kā nelieli virpuļviesuļi, tos nesauc par virpuļviesuļiem, ja vien tie nenokļūst līdz sauszemei. Tie ir mazāki un vājāki, tomēr tie var būt diezgan bīstami. Ūdensstabs var apgāzt nelielas laivas, sabojāt kuģus vai arī nodarīt bojājumus, ja sasniedz sauszemi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas