"Man bērns nomira"; sieviete dalās ar briesmīgu atgadījumu Rīgas Dzemdību namā

tautaruna.lv 30.jūnijs 2019, 10:51
 
F64
Kāda sieviete portālā "sudzibas.lv" raksta savu stāstu, lai palīdzētu topošajām māmiņām, kurām ieplānots ķeizargrieziens.

Sieviete raksta, ka viņai ir 43 gadi un bērniņš bija ļoti gaidīts un plānots.

Sieviete raksta, ka 36.grūtniecības nedēļā ārste viņai pateica, ka būs nepieciešams ķeizargrieziens.

Ierodoties Dzemdību namā paredzētajā laikā ārste, sasaucot konsīliju, sāka sievieti atrunāt no ķeizergrieziena, uzsverot, ka viņa tomēr var dzemdēt pati.

Ārstu spiediena rezultātā sieviete atteicās no ķeizargrieziena un devās prom no Dzemdību nama, lai dotos uz Stradiņu silmnīcu.


"Bijām slimnīcā plkst. 2.30, ārste mani apskatīja, bija 2 pirkstu atvērums, izlaida ūdeni, kas bija palicis, ūdens bija jau dzeltens, paklausījās toņus un palaida uz palātu. 17.00 vēlreiz klausījās toņus, tie bija normāli, manas kontrakcijas bija katru 8. minūti. Tā teica daktere un izlēmām gaidīt vēl līdz 18.

Kad atkal sākām klausīties toņus, tie vairs nebija dzirdami, man ātri taisīja neplānoto ķeizaru, bet bērns jau bija miris.

Izrādās, ka bērnu es pārnēsāju. Ja man taisītu to plānoto ķeizaru, mana meitiņa tagad būtu dzīva," stāstā dalās sieviete.

Tikmēr komentāros sievietei iesaka vērsties Veselības inspekcijā, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Situāciju komentējis arī Rīgas Dzemdību nams.

"Klīniskā situācija (piemēram, augļa guļa, augļa labsajūta, placentas novietojums, mātes blakus saslimšanu paasinājums un daudzi citi faktori) grūtniecības laikā var būtiski mainīties, un līdz ar to mainās arī grūtniecības atrisināšanas taktika. Ir situācijas, kad optimālais vai pat vienīgais iespējamais grūtniecības atrisināšanas veids ir ķeizargrieziena operācija, bet situācijai mainoties, ja iemesli, kuru dēļ operācija bija pamatota un nepieciešama, vairs nepastāv un ķeizargrieziena operācijai indikāciju vairs nav - ārsti var pieņemt lēmumu operāciju atcelt par labu vaginālām dzemdībām. Tā kā ķeizargrieziens ir nopietna operācija ar daudz lielāku potenciālo dzemdību un pēcdzemdību sarežģījumu iespējamību, to neveic vienkārši tāpat plāna kārtā, bez klīniski pamatotām indikācijām. Mātes un augļa stāvoklis dzemdību laikā tiek rūpīgi uzraudzīts un noviržu gadījumā operāciju neatliekamā kārtā dzemdībās var veikt jebkurā dzemdību etapā.
Arī šajā gadījumā paciente pēc visu nepieciešamo izmeklējumu veikšanas apmierinošā stāvoklī tika izrakstīta no stacionāra, jo vairs nepastāvēja iemesli, kuru dēļ tika sākotnēji nozīmēta plāna operācija. Pēc izraksta grūtniecības tālāku uzraudzību veic ambulatorās aprūpes sniedzējs - ārsts , ginekologs, pie kura grūtniece ir uzskaitē," teikts Dzemdību nama komentārā.

Jāpiebilst, ka pacienti ik pa laikam sūdzas par medicīnas personāla attieksmi un apstākļiem Latvijas slimnīcās. Piemēram, nesen kāda cita sieviete sūdzējusies par apstākļiem Rīgas Dzemdību namā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:40

Jaunākās diskusijas