Iemūžināta Latvijā reti sastopama būtne; pēdējoreiz tā manīta pirms 10 gadiem

tautaruna.lv 11.jūnijs 2019, 20:26
 
Facebook/ekrānšāviņš
Aculiecinieks Gatis Skrundas novadā pamanījies vairākos foto iemūžināt Latvijā reti sastopamu putnu - Melno grifu, ar tiem padalījies sociālajā tīklā Facebook.
"Mans pirmais melnais grifs! Varētu teikt, ka veiksme atalgo čaklos. Pēc darba dienas devos pļaut zāli savā zemes pleķītī. Pēc pļaušanas, nedaudz noguris, devos māju virzienā (~52km, Saldus). Ceļā, kuru esmu braucis simtiem reižu un zinu katru krūmu, koku, akmeni, ieraudzīju netipiskas formas akmeni. Tāds stāvs, vertikāls, liels, brūns... Ieskatījos - sapratu, ka jābildē - Melnais grifs un Latvija nav gluži tipisks savienojums (11. novērojums). Iespaidīgs putns - milzīgs, liels, cēls. Milzīgs prieks! Paldies par satikšanos!" pateicas Gatis.

Melnais grifs barojas pārsvarā ar maitu, bet retumis ķer arī dzīvu medījumu (parasti lēnus, mazus vai slimus dzīvniekus). Mēdz baroties nelielās grupās. Pieaugušie melngalvas grifi ir nometnieki, bet jaunie putni klejo. Melnie grifi sastopami DR Eiropā un no Grieķijas līdz Ķīnas austrumiem. Eiropā ligzdo 1800-1900 melno grifu pāru, to skaits pēdējos gadu desmitos ir stipri pieaudzis.

Portāls “Putni. lv” vēsta, ka šis varētu būt tikai 11. melnā grifa novērojums Latvijā. Pēdējo reizi tas manīts pirms desmit gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas