Juglas vidusskolā skolēniem eksāmeni jākārto briesmīgos apstākļos

tautaruna.lv 28.maijs 2019, 14:33
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāds Juglas vidusskolas skolēns sūdzas par briesmīgiem apstākļiem, kārtojot valsts pārbaudījumus, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Rīgas Juglas vidusskola vairākus gadus nevar nodrošināt normālus apstākļus, rakstot eksāmenu karstā laikā, kamēr tāda paša veida skolā ar aptuveni tādu pašu skolēnu skaitu spēj nodrošināt. Šogad 12. klase latviešu valodas eksāmenu rakstīja telpā, kurā bija ļoti karsti un trūka gaisa," pauž skolēns Mārcis.

Klases telpa, kurā atradušies ap divdesmit skolēnu, atrodas saules pusē. Lai arī logiem priekšā žalūzijas, tomēr karstums bijis neizturams un žalūzijas apgrūtinājušas svaiga gaisa ieplūšanu telpā. Tieši tāpēc skolēnam eksāmena laikā nācis miegs, bijušas grūtības domāt.

Skolēns uzskata, ka viņam un vēl citiem skolasbiedriem nepaveicās, jo viņi bija spiesti eksāmenu kārtot saules apspīdētajā klasē, kamēr daļa skolēnu sevi var saukt par veiksminiekiem, jo viņi pārbaudījumu pildīja telpā, kas atrodas ēnas pusē.

Pēc eksāmena Artis centies ar skolas vadību rast risinājumu karstuma jautājumam, tomēr nesekmīgi. Viņam bija piedāvājums turpmākos eksāmenus organizēt aktu zālē, kas ir liela telpa, turklāt atrodas ēnas pusē. Diemžēl skolēna ideja nesniedza dzirdīgas ausis.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārstāvis norāda, ka šis bijis jautājums, kas jārisina skolas vadībai. Tā ir direktora atbildība, kuru pati skolas vadītāja nenoliedz, ka šoreiz nav līdz galam kontrolējusi. Kā iemeslu direktore min krīzes situāciju skolā. Esot notikusi traģēdija, kas likusi piesaistīt krīzes psihologus un nav bijusi par visiem simt procentiem pieslēgusies eksāmenam.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas