Gobzems skaidro, kādēļ Šmitam ir jākļūst par Valsts prezidentu

tautaruna.lv 16.maijs 2019, 21:16
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Maija beigās norisināsies Valsts prezidenta vēlēšanas, kurās par prezidenta krēslu cīnīsies Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits, tiesībsargs Juris Jansons un parlamentārietis Didzis Šmits (KPV LV). Savu viedokli, kādēļ Šmitam jākļūst par prezidentu, sociālajā vietnē Facebook paudis politiķis Aldis Gobzems.
"Par Valsts prezidentu jākļūst personai, kurai ir vīzija par Latvijas labklājības celšanu un nabadzības izskaušanu. Par Prezidentu nekļūst par nopelniem pagātnē, bet par vīziju nākotnei. Valsts prezidentam jābūt konkrētam darba plānam, lai Latvija būtu bagāta valsts. Un es esmu pārliecināts, ka Didzis Šmits idejās par valsts nākotni ir spēcīgākais Valsts prezidenta amata kandidāts, neskatoties uz to, ka arī citi Valsts prezidenta amata kandidāti ir cienījamas personas," norāda Gobzems.

Politiķis stāsta, ka Šmits brīvi pārvaldot krievu, angļu un franču valodas. Kā arī viņš pārzina ar drošību saistītus jautājumus, jo ir strādājis Valsts prezidenta drošības dienestā un ir veiksmīgi aizstāvējis Latvijas uzņēmēju intereses Eiropas Savienībā.

Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss. Šoreiz pēc izmaiņām Satversmē Valsts prezidents tiks ievēlēts atklātā balsojumā.

Pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis nekandidēt uz otro termiņu augstajā amatā.

Vēl turpināsies frakciju diskusija, vai vēlēšanas tiks rīkotas maija beigās vai jūnija sākumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas