Eksperte Latvijā: Pasaule var palikt bez šokolādes

tautaruna.lv 12.mai
 
Reuters/Scanpix
Klimata izmaiņas uz Zemes nav nekas jauns, taču tagad klimats mainās nevis dabas, bet cilvēka ietekmes dēļ. Tā radio Baltkom pastāstīja LVĢMC Klimata un metodiskās nodaļas vadītāja Svetlana Aņiskeviča.

Pēc viņas teiktā, globālo klimata izmaiņu dēļ pasaule var palikt bez šokolādes.

"Ir jau zinātniski pierādīts: industriālā perioda sākums ietekmē klimatu, agrāk tik globālu izmaiņu nebija. Tās ir nelabojamas sekas. Tas savukārt ietekmē daudzus procesus. Piemēram, šokolādes ražošana. Galvenās šokolādes eksportētājas ir divas valstis Āfrikā, viena no tām ir Kotdivuāra. Klimata izmaiņas, kas notiek šajās valstīs, var novest pie tā, ka mēs paliksim bez šokolādes," pauda klimatoloģe.

Komentē 4

 
Anonīms
 

'eksperts/-e' un latvijā - tas pilnīgi nemaz neiet kopā. Jums tur nav pat neviena profesionāļa, par ekspertiem jūs varat tikai murgot.

12.maijs Atbildēt

Ja jau agraak nebija globaalu klimata izmainu, tad kaapeec dinozauri izmira? Toreiz tak cilveeka nebija veel... Tie diivaanu pseidoeksperti jau bik noriebushies, tagad katrs otrais sevi deevee par ekspertu.

13.maijs Atbildēt

Kakao ražošanu attīsta Vjetnama.

13.maijs Atbildēt

Es kā eksperts un guru apzvēru, ka internets uzpūtīsies no feikas un maldinošas informācijas daudzuma un ar lielu blīkšķi pārplīsīs. :-) Bet, ja nopietni, cik gadus Svetlana Aņiskeviča personīgi pētīja kakao pupiņu biznesa problēmas Ziloņkaula krasta republikā? Vai ir arhīvi par vismaz 50 gadiem? Bet varbūt ziņas par klimata svārstībām pēdējā gadu tūkstoša laikā? Ja nav un pati Svetlana dabā nespēj kakao kociņu (Theobroma cacao) atšķirt no kokas krūma (Erythroxylum coca), tad tā ir tukša d_šana, gaisa tricināšana un interneta informatīvās vides noziedzīga piesārņošana.

13.maijs Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas