Iedzīvotāji pamana ko aizdomīgu uz VEF kultūras pils sienām; vai bīstami?

tautaruna.lv 13.maijs 2019, 13:51
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Vien pirms pusotra gada tika pabeigta VEF kultūras pils rekonstrukcija un restaurācija. Šie darbi izmaksāja 12 miljonus eiro. Taču iedzīvotāji uz ēkas sienām novērojuši ko dīvainu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Iedzīvotāji novērojuši, ka nesen atjaunoto ēku visapkārt fasādei klāj aizdomīgi, balti, neglīti pleķi, tāpēc vaicā - vai šāds skats nav būvniecības brāķa sekas?

Neizpratni pauž gan nejauši garāmgājēji, gan ilggadēja VEF kultūras pils darbiniece, kura cer, ka iestādes direktore organizēs acij netīkamā skata novēršanu.

VEF kultūras pils vadītāja Liene Kubiļus saka, ka satraukumam neesot pamata: ”Protams, ka neizskatās estētiski un skaisti. Tie [uz fasādes] ir sāļi. Ēka ir rekonstruēta, nevis būvēta no jauna. Sāļi vecām ēkām nāk ārā ļoti bieži, arī pēc rekonstrukcijas. Pāris gadus ir jānovēro tendence. Ēkas remontdarbiem garantija ir uz pieciem gadiem. Tas nozīmē, ka būvnieki šo visu piecus gadus sakops, tīrīs un sakārtos bez maksas. Parasti divus līdz trīs gadus [pēc rekonstrukcijas] sāļi parādās. Pēc tam vajadzētu būt mieram.”

Ar konkrētajiem būvdarbiem nesaistīts, neatkarīgs būvinženieris Artis Dzirkalis gan norāda, ka sāļu ”izsitumi” uz fasādes varot būt novērojami krietni ilgāk. Tāpat speciālists norāda, ka šāds process esot normāla parādība, jo agrāk, būvējot ēkas, nereti neesot piedomāts par hidroizolāciju, tāpēc konstrukcijas esot mitras. Nu tām žūstot, kopā ar ūdeni izdalās sāļi.

RTU Būvmateriālu un būvizstrādājumu katedras vadošajai pētniecei Diānai Bajārei, apskatot fotoattēlos iemūžināto skatu, ir kritisks viedoklis:”Situācija tiešām nav laba, viennozīmīgi liecina par nepareizu materiālu izvēli.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas