Deputāts Biezais kritizē Rinkēviča piedāvāto palīdzību Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanā

tautaruna.lv 24.aprīlis 2019, 16:41
 
Facebook/ekrānšāviņš
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) deputāts Tālis Biezais sociālajā tīklā Facebook kritizējis ārlietu ministra Edgara Rinkēviča piedāvāto palīdzību Parīzes Dievmātes katedrāles restaurēšanā, norādot, ka Latvijā netrūkst senatnīgu celtņu, kuras vajadzētu atjaunot.
"God. Rinkēviča kungs, protams, var kļūt par Francijas goda pilsoni, ja padalīsies ar saviem ietaupījumiem. Sanāktu vairākas fūres ar augstvērtīgu ozolkoku materiāliem, kas noderētu Parīzes katedrāles atjaunošanai. Bet atskaties, Edgariņ, uz Latviju, pirms izbrauc ar humāno palīdzību," raksta Biezais.

Viņš uzskaitījis vairākas muižas un pilis Latvijā, kuras nav saudzējis laika zobs un kurām nepieciešama restaurācija - Apes muiža, Arakstes muiža, Gulbenes baltā pils, Jaunraunas muiža, Kaucmindes pils, Lielbornes pils, Lustes pils, Mārcienas muiža, Nogales pils, Preiļu pils, Vārkavas muiža, Viļānu muiža, Vormsātes muiža, Zlēku muiža un vēl citas 1700 muižas, 1200 pilis, Rīgas un citas pilsētas arī gaida savu glābēju, atzīst deputāts.

Jau vēstīts, ka katedrālē pirmdienas, 15. aprīļa vakarā, izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Jāatzīmē, ka Rinkēvičs telefonsarunā ar Francijas vēstnieci Latvijā Odili Supizonu piedāvāja Latvijas palīdzību un atbalstu Parīzes Dievmātes katedrāles restaurēšanā, liecina ministra ieraksts sociālajā tīklā "Twitter".

"Varbūt tās konstrukcijā turpmāk būs kāds Latvijas ozols un mūsu lietpratēju padoms noderēs," rakstīja ārlietu ministrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas