Autovadītājiem: Uzzini vairāk par policijas jaunajiem rokas fotoradariem!

tautaruna.lv 19.aprīlis 2019, 15:21
 
Ekrānšāviņš no video
Autovadītājiem turpmāk būs jābrauc vēl piesardzīgāk, jo ceļu policijas arsenālā ir jaunas mērierīces – ar roku pārnēsājami fotoradari, kas būs efektīvi palīgi cīņā ar ātrumpārkāpējiem, tika vēstīts raidījumā "Zebra".
Satiksmes drošības Pārvaldes speciālo uzdevumu nodaļas inspektors Raimonds Reizins norāda, ka šogad ceļu policija tikusi pie 40 jauniem pārnēsājamiem radariem.

Ja agrāk lietotie pārnēsājamie radari pēc būtības bija ārkārtīgi vienkārši, jaunajiem radariem parādījušās sarežģītākas funkcijas. Piemēram, video konstatēšanas fakts, kas skaidri parāda autovadītājam, ka viņš ir pārsniedzis ātrumu. Kā stāsta policijas pārstāvis, tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu un šiem radaram ir ekrāns, kura izvēlnē var vienkārši atrast konkrētā pārkāpuma brīdi un laiku.

Jau vairākus gadus autovadītāji bija pieraduši, ka viņus fotografē stacionārie radari un policijas auto - gan trafarētie, gan netrafarētie. Tagad ar jaunajiem rokas radariem sāksies jauna ēra.

Šie radari spēj nomērīt ātrumu līdz pat 1200 metru attālumam. Spriežot pēc redzētā, ātrumpārkāpējiem vajadzētu kļūt krietni piesardzīgākiem, jo šis ir viltīgs instruments. Proti, cilvēks ar radaru ir grūtāk pamanāms un varēs atrasties grūtāk pieejamās vietās un kontrolēt ātruma pārkāpējus. Šāds radars kombinācijā ar policistu uz motocikla solās būt visai draudīga kombinācija.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas