Ilzes Viņķeļes foto no narkoloģijas centra satriec internetu

tautaruna.lv 12.aprīlis 2019, 11:47
 
F64
Veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter publicējusi fotogrāfiju, kas tapusi Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Fotogrāfijā redzama viena no narkoloģijas centra palātām.

"Ļoti ceru un arī strādāšu, lai šādas palātas Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā iespējami drīz kļūtu par pagātni. Jāmainās ne vien infrastruktūrai, bet arī sabiedrības izpratnei un attieksmei par cilvēkiem ar psihiskas dabas traucējumiem. Tas ir cilvēktiesību jautājums," raksta Viņķele.

Šī fotogrāfija šokējusi Twitter lietotājus. Daļa raksta, cer uz Viņķeli un tur īkšķus, lai viņai izdotos situāciju labot.

Kāds pat iesaka, kā ministrei būtu jārīkojas.

"Bet, lai tādas vietas kļūtu par pagātni, ministrijai beidzot jāsāk visu plānot un kontrolēt. Lai, piemēram, nevarētu tā vienkārši nopirkt eksperimentālu iekārtu, jo pircējs domā, ka tā esot laba. Lai nebūtu tā, ka vieni saņem visu, ko pieprasa, bet citi neko!" teikts kādā komentārā.

Tikmēr vēl daži komentētāji piebilst, ka ne visās ārstniecības iestādēs ir tik bēdīga situācija.

Jāpiebilst, ka iepriekš intervijā Rietumu radio Viņķele sacīja, ka par sava darba prioritāti vēlas izvirzīt psihiatrijas attīstīšanu.

“Iepretim onkoloģijai vai kardioloģijai, kas ir tādas kā modes jomas, par kurām runā visa valsts, psihiatrija mums vienmēr ir bijusi stigmatizēta,” sacīja Viņķele. “Vienmēr par maz ir bijis naudas, ārstu un arī sabiedrībā par to ir ticis par maz runāts, kaut arī ciešanu apjoms nav mazāks,” viņa atzina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:50

Jaunākās diskusijas