Juris Millers Ojāram Spārītim "uz atvadām" uzdāvina tualetes podu

tautaruna.lv 1.aprīlis 2019, 13:03
 
F64
Producents Juris Millers Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentam Ojāram Spārītim uzdāvinājis divdomīgu dāvanuu - sudraba podu. Par to informē pats Millers.

"Koncertzāle Rīga" valdes loceklis Juris Millers šodien nenodeva Latvijas Zinātņu akadēmijai koncertzāles telpu atslēgas, jo Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) tehniskajam direktoram Ērikam Jušķevicam nebija izsniegusi pilnvarojumu telpu pieņemšanai.

Aizvadītajā nedēļā producents bija lūdzis akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti sagatavot nepieciešamo pilnvaru, lai nodotu koncertzāles telpu atslēgas, saskaņā ar zvērinātās tiesu izpildītājas Baibas Baltās rīkojumu. Tāpat viņš argumentēja, ka joprojām ir spēkā viņam piešķirtais koncertzāles mantu glabātāja statuss, bez kura atcelšanas viņš telpu atslēgas nenodos, lai pēcāk pret viņu nebūtu iespējams vērsties tiesā par nesaimniecisku rīcību.

Pēc Millera sarīkotā preses brīfinga mākslas objekts - sudraba pods - tika nogādāts Latvijas Zinātņu akadēmijas sekretariātā.

Juris Millers

"Domāju, ka tieši Ojāra Spārīša darbības un ambīciju rezultātā jau pavisam drīz arī pati LZA būs spiesta atstāt šīs telpas, kurās visticamāk, drīz sāks saimniekot kāda viesnīca. Saprotot to, ka jaunajā mājvietā LZA varētu nākties dzīvot šaurākos apstākļos, un tās darbiniekiem vairs nebūs iespēju piepelnīties no telpu iznomāšanas un citiem Zinātņu akadēmijai neraksturīgiem saimnieciskās darbības veidiem, esmu nolēmis uzdāvināt Ojāram Spārītim funkcionālu mākslas objektu - sudraba tualetes podu uz riteņiem. Lai pasēž un padomā par to, kādu ļaunumu savas augstprātības un ambīciju dēļ viņš ir radījis ne tikai Latvijas sabiedrībai un savas vadītās akadēmijas reputācijai, bet arī Latvijas kultūras un izglītības procesiem un koncertzālei “Rīga”,"tā, pasniedzot dāvanu, uzsver producents.

Millers arī atklāj, ka šobrīd tiesā jau ir iesniegta prasība par 433891,52 eiro piedziņu no LZA, paturot tiesības lietas izskatīšanas gaitā palielināt prasību līdz ieguldījumu faktiskajai vērtībai.

Viņš atgādina, ka LZA valde iepriekš esot viltojusi dokumentus, kas atiecas uz koncertzāles "Rīga" atjaunošanu.

"Atgādināšu, ka brīdī, kad ar Ojāra Spārīša personīgi doto rakstveida atļauju, balstoties uz diviem viņa iepriekš saskaņotajiem telpu atjaunošanas projektiem, tika uzsākta telpu atjaunošana, starp LZA un koncertzāli “Rīga” bija parakstīts nodomu protokols, kurā LZA apņēmās pārņemt savā bilancē visus veiktos ieguldījumus, savstarpējā ieskaita veidā dzēšot tos ar īres maksu.

Šajā laikā spēkā bija LZA valdes apstiprinātais nolikums, kas paredzēja šādu kārtību un man, kā labticīgam Latvijas pilsonim bija tiesības paļauties uz to, ka it kā respektablā iestāde LZA, ievēros gan pašas izdoto nolikumu, gan tās prezidenta rakstveidā uzņemtās saistības. Bet - kad 2014. gada 25. oktobrī rakstveidā vērsos LZA, aicinot pārņemt pirmās kārtas ieguldījumus, LZA valde viltoja dokumentus - tā paziņoija par jauna nolikuma eksistenci, saskaņā ar kuru tā atteicās kompensēt jebkādus ieguldījumus. Lieki teikt, ka par šādu, faktiski fiktīvo nolikumu LZA ne tikai nebija iepriekš informējusi mani, bet arī pati to it kā apstiprināja pēc telpu līguma parakstīšanas, projektu saskaņošanas un darbu uzsākšanas, vairākkārt putrojoties ar datumu, kad šis dokuments ir it kā apstiprināts," skaidro Millers.

Vienlaikus viņš aicina Izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku un ministru prezidentu Krišjāni Kariņu steidzamības kārtā pievērst uzmanību viņa priekšlikumam par telpu nodošanu sabiedriskā labuma statusa organizācijai “Latvijas Jaunatnes teātris”.

Tas, pēc Millera teiktā, tas būtu labākais risinājums ne tikai sabiedrības interesēs telpu izmantošanas jautājumā, bet arī neapgrūtinātu valsts budžetu - šādā gadījumā viņš gatavs atsaukt prasību par kompensācijas piedziņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas