Parādījusies informācija par Viļakā atrastajiem sešu cilvēku līķiem

tautaruna.lv 23.marts 2019, 13:52
 
Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency
Pirms sešiem gadiem SIA "Alūksnes Energoceltnieks" strādnieki rakšanas darbu laikā Viļakas novadā atrada sešu cilvēku mirstīgās atliekas. Laikraksts "Vaduguns" norāda, ka jau toreiz bija zināms, ka šie cilvēki nav miruši dabīgā nāvē. Šobrīd tiek skaidrots, vai lietā kaut kas pavirzījies uz priekšu.

2012.gadā ziņu aģenūtra LETA vēstīja, ka Viļakas centrā, Viļakas novada bibliotēkas tuvumā, SIA "Alūksnes Energoceltnieks" darbinieki, veicot zemes darbus, vairākās vietās uzdūrušies pagaidām nenoteiktiem, iespējams, vēsturiskiem apbedījumiem.

Pēc vienas no versijām, atrastās cilvēku mirstīgās atliekas varētu būt no Otrā pasaules kara laikiem. Sevišķi ticamu šo versiju dara fakts, ka netālu no uzietajām apbedījumu vietām kādreiz atradās siera un piena noliktavas.

Jau toreiz bija zināms, ka apstākļu noskaidrošanā iesaistījusies arī Valsts policija, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un Viļakas novada pašvaldība.

Vairākus gadus pēc notikušā Sanita Karavoičika izdevumā "Vaduguns" raksta, ka Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Ilze Gailīte laikraksta atklāja, ka viena no svarīgākajām ekspertu atzinuma ziņām liecina par to, ka toreiz atrastās mirstīgās atliekas zem zemes atradušās vairāk nekā 50 gadus.

Tiesa, laikraksts arī noskaidrojis, ka nav pierādījumu, ka atrastie cilvēki patiešām noslepkavoti un tie varētu būt kara upuri. Mirušo cilvēku identitāte nav noskaidrota.

Zināms, ka šī gada 31.janvārī mirstīgās atliekas pārapbedītas Viļakas Miera kapos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas