Vecāki satraukušies! Kādā Rīgas skolā bērnu veselība pakļauta briesmām

tautaruna.lv 22.marts 2019, 9:30
 
Ekrānšāviņš no video
Rīgā bērnu vecāki nespēja noticēt savām acīm, kad ieraudzīja, ka uz Rīgas 34. vidusskolas jumta uzradusies mobilo sakaru bāzes stacija, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Bērna tētis, vietējais iedzīvotājs Aleksandrs, ir pārliecināts, ka skolēnu veselība pakļauta briesmām.

Aleksandrs uzskata, ka elektromagnētiskais starojums, ko izdala ierīce, ir kaitīgs bērnu veselībai, un uz mācību iestādes jumta to nekādā gadījumā nedrīkstētu izvietot. Tā tomēr esot mācību iestāde, kurā mācās bērni līdz 5. klasei, kuru organismi vēl tikai veidojas, bet šāda ierīce uz jumta esot apdraudējums bērnu veselībai.

Iestādes direktore Nataļja Rogoļeva apstiprina, ka daļu skolas jumta iznomājusi mobilo sakaru operatoram, elektronisko sakaru tīkla bāzes stacijas izvietošanai, taču tā vēl nav nodota ekspluatācijā.

Vidusskolas direktore akcentē, pirms atļaut uzstādīt elektronisko sakaru tīkla bāzes staciju uz skolas jumta, pārliecinājusies, vai tas būs atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, atbilstoši skolas iekšējās kārtības noteikumiem, un piekritusi izvietot antenu vien tad, kad divas neatkarīgas organizācijas veikušas elektromagnētiskā lauka mērījumus un, kad saņēmusi atzinumu no Veselības inspekcijas, ka bāzes staciju drīkstot nodot ekspluatācijā, jo starojuma rekomendējošās normas neesot pārsniegtas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:28

Jaunākās diskusijas