Vai absurds? Latvijā ražoti saldumi Igaunijā maksā lētāk nekā tepat

tautaruna.lv 24.marts 2019, 13:46
 
F64
Latvijā ražotā ”Laimas” un ”Selgas” produkcija Igaunijā ir krietni lētāka, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Latvijā ”Orklas” grupas ietvaros tiek ražota ”Selgas”, ”Laimas”, ”Staburadzes” un daudzu citu zīmolu produkcija. Tāpat arī Igaunijā ”Orklas” paspārnē ražo ”Kalev” saldumu produkciju, kā arī citas preces.

Kāds vīrietis pamanījis, ka Pērnavā ”Kalev” saldumu veikalā ”Selgas” produktiem ir krietni zemāka cena nekā ”Laimas” veikalos Latvijā.

Tiek salīdzīnātas cenas un noskaidrojas, ka 180 gramu ”Selga” cepumu iepakojums Igaunijas veikalā maksā 59 centus, bet ”Laimas” veikalā Rīgā tā cena ir par 20 centiem augstāka.

”Laimas” zefīri ar dzērveņu garšu ”Kalev” veikalā maksā 1,19 eiro, turpetī ”Laimas” veikalā cena sasniedz 1,65 eiro, veidojot 39 centu starpību. ”Selgas” dubultie cepumi ar lazdu riekstu pildījumu Igaunijas veikalā maksā par 16 centiem mazāk nekā Rīgā.

Krietni lielāka cenu starpība ir, aplūkojot vafeļu tortes ”Klasika”, kā arī vafeļu rullīši ar kokosriekstu pildījumu cenas. Katrs no šiem produktiem igauņiem maksā par 50 centiem lētāk, kas, piemēram, vafeļu rullīšu gadījumā ir teju 50% sadārdzinājums Latvijas patērētājiem.

”Orklas” pārstāve Lineta Mikša neatklāj, kāda ir skatītāja iemūžināto preču pašizmaksa, kā arī atsakās atklāt, cik liels uzcenojums šīm precēm ir ”Laimas” veikalos: ”Tā ir konfidenciāla informācija. Daļa no mūsu biznesa.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas