"Viņa kļuva bāla, lūpas zilas"; zīdaiņa mamma atceras murgu Ventspils slimnīcā

tautaruna.lv 14.marts 2019, 17:30
 
F64
Kāda sieviete vārdā Sindija ir šokēta par Ventspils mediķu attieksmi. Pēc viņas domām, slimnīcā strādā cilvēki, kuri neprot bērnam iedurt katetru, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Ārsts taustīja vēnu, bet nevarēja to atrast. Paņēma katetru un teica, ka durs tāpat, bet nevarēja vēnu atrast. Bērns histērijā bļāva un skatījās uz mani, bet es nevarēju viņai palīdzēt. Beigās meita kļuva bāla," pauda māte.


Kad pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem iedurt katetru izdevies, meita ar mammu aizvestas uz palātu, kur uzsākta ārstēšana. Mamma novērojusi, ka meita kļuvusi bāla, lūpas palikušas zilas, bet rokas ledus aukstas. Viena šķidruma pudelīte bijusi cauri, un māsiņa ieradās, lai pieliktu jaunu šķidrumu, taču tajā mirklī māmiņa ārstēšanu apturējusi, pamanot, ka meitas roka bijusi sapampusi.

Ventspils slimnīcas galvenā ārste Linda Mičule uzsver, ka mazulis ārstu redzeslokā nonācis ar nopietnām veselības problēmām, tāpēc nekavējoties uzsākts ārstēšanas process, kura laikā katetrs patiesi no bērna rokas izslīdējis. Taču ārste stāsta, ka tādas situācijas nav retums, jo bērna vēnas ir ļoti tievas. Ārste uzskata, ka ārstēšanas process uzsākts ātri un profesionāli, tāpēc situācijā nesaredzot problēmu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:56

Jaunākās diskusijas