FOTO: Kā daiļā dzimuma pārstāves 8. martā sveica policisti un ugunsdzēsēji

tautaruna.lv 8.marts 2019, 22:41
 
Valsts policija
Lai arī Starptautiskā sieviešu diena, kuru daudzās pasaules valstīs atzīmē 8. martā, izraisa ne mazums diskusiju, to labprāt sabiedrībā atzīmē arī Latvijā. Neiztikt bez sveicieniem no glābējiem un policistiem!

"Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā strādā ne tikai ugunsdzēsēji glābēji, bet arī neskaitāmas daiļā dzimuma pārstāves, kuru darbs ir veltīts sabiedrībai drošas vides veicināšanai un dienesta darbības nodrošināšanai. Tās ir mūsu ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības inspektores, zvanu centru dispečeres, iepirkumu jomas speciālistes, juristes, finansistes, projektu koordinatores, komunikācijas speciālistes, lektores, muzeju ekspozīciju vadītājas, personāla speciālistes, starptautiskās sadarbības speciālistes un vēl vesela virkne kolēģu citās nodaļās un struktūrvienībās. Ugunsdzēsēji glābēji sveic kolēģes un visas Latvijas sievietes Starptautiskajā sieviešu dienā!" vēsta apsveikums, kam pievienota fotogrāfija ar izveidotu "ziedu".

Tāpat pilnā ekipējumā dāmas sveikusi Valsts policija.

Starptautiskā sieviešu diena ir starptautiska sieviešu solidaritātes diena, ko 8. martā svin lielā daļā valstu.

Saskaņā ar iesakņojušos mītu 8. martu kā sieviešu solidaritātes cīņā par sieviešu tiesībām dienu sākuši svinēt, pateicoties 1857. gada 8. marta notikumiem Ņujorkā. Tad ielās izgājušas sašutušās tekstilrūpniecībā strādājošās sievietes protestēja pret pārlieku smagajiem darba apstākļiem, pārlieku ilgo darba dienu un neadekvāti mazo samaksu par darbu. Policija demonstrāciju esot izklīdinājusi ar šāvieniem, vairāki desmiti protestētāju nogalinātas vai ievainotas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas