FOTO: Sirsnīgi! Divi kungi garāmbraucējas sveic 8. martā

tautaruna.lv 8.marts 2019, 23:44
 
Pixabay
Sociālajos tīklos parādījušās fotogrāfijas ar 8. marta sveicējiem. Kā izrādās divi vīrieši jau ceturto gadu pēc kārtas garāmbraucējas sveic Starptautiskajā Sieviešu dienā, dāvinot ziedus. Iepriecināto dāmu skaits katru gadu ir vairāki simti.

"Mūsdienās kārtīgam un cērtamam bruņiniekam balta zirga, visdrīzāk, nebūs. Viņš darīs savu darbu, liks Tev smaidīt, cienīs apkārtējos, bubinās 4-5x retāk nekā Tu, atkal liks Tev smaidīt, un nekad neiedziļināsies bezjēdzīgās diskusijās par to vai 8.martā cilvēki drīkst viens otram dāvināt ziedus.

Kur tādus atrast? Nezinu. Vai šitie divi tādi ir? Arī nezinu. Bet viens ir pavisam skaidrs - ceturto gadu pēc kārtas autobusa pieturā "Klīves" viņi uzlabos garstāvokli vairākiem simtiem cilvēku! Lai arī Tev šodien, rīt un aizparīt trāpās tāds, kurš liek pasmaidīt. Vai arī pats esi tāds, kurš kādam trāpās!!!" vēsta ieraksts sociālajā tīklā facebook.

Starptautiskā sieviešu diena ir starptautiska sieviešu solidaritātes diena, ko 8. martā svin lielā daļā valstu.

Saskaņā ar iesakņojušos mītu 8. martu kā sieviešu solidaritātes cīņā par sieviešu tiesībām dienu sākuši svinēt, pateicoties 1857. gada 8. marta notikumiem Ņujorkā. Tad ielās izgājušas sašutušās tekstilrūpniecībā strādājošās sievietes protestēja pret pārlieku smagajiem darba apstākļiem, pārlieku ilgo darba dienu un neadekvāti mazo samaksu par darbu. Policija demonstrāciju esot izklīdinājusi ar šāvieniem, vairāki desmiti protestētāju nogalinātas vai ievainotas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:50

Jaunākās diskusijas