Elektromobiļa īpašnieku pārsteidz citu šoferīšu nievājošā attieksme

tautaruna.lv 17.marts 2019, 12:00
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Sociālā tīkla Facebook lietotājs Markus, kurš ikdienā pārvietojas ar elektrisko automobili, paudis neizpratni par dažādu satiksmes dalībnieku, tostarp autobusu un taksometru vadītāju skopajām zināšanām par elektromobiļu vadītāju priekšrocībām. Proti, viņš ar savu spēkratu drīkst pārvietoties pa autobusam paredzētajām joslām, taču pieļauj, ka citi šoferīši par to nav informēti.
"Nu jau pusgadu braukāju ar elektro auto, kas aprīkots ar zilo EX numurzīmi. Tā man dod tiesības izmantot dažādas priekšrocības, tostarp braukšanu pa autobusu joslām. Tām — ar A burtu. Diemžēl realitāte ir tāda, ka regulāri esmu spiests “izglītot” tautu par šo likumu, jo daudzi to, acīmredzot, nezina. Piebraucot savā A joslā blakus citiem auto, cenšos negriezt galvu un viņu pusi, lai neprovocētu dusmīgus skatienus. Bet sliktākais ir, ka arī daļa satiksmes profiņu — autobusu, mikriņu, taksometru šoferu — nav informēti par manām tiesībām," skaidro Markus.

Viņš atklāj, ka nesen kāds aiz viņa braucošs neapmierināts taksometra šoferis vairākas sekundes esot taurējis. Markus izkāpis no savas automašīnas un devies ar šoferīti parunāties. Skaidrošanās rezultātā taksometra šoferis esot atzinis, ka iepriekš par šādām elektromobiļu vadītāju tiesībām neesot dzirdējis.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) atgādina, ka, lai veicinātu videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu Latvijā, elektromobiļiem un to īpašniekiem ir noteikti vairāki atvieglojumi un priekšrocības. To īpašniekiem netiek piemērots transportlīdzekļu ekspluatācijas nodoklis, tiek atļauts braukt pa sabiedriskā transporta joslām, kā arī Liepājā, pašvaldības maksas stāvvietās un Rīgā, “Rīgas satiksmes” apsaimniekotajās autostāvvietās (izņemot apakšzemes autostāvvietā Krišjāņa Valdemāra ielā 5a) elektromobiļus var novietot bez maksas.
Tostarp Jūrmalā elektromobiļi ir atbrīvoti no iebraukšanas maksas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas