Sieviete: Pēc Rīgas Dzemdību nama apmeklējuma es bērnus vairs nevēlos

tautaruna.lv 5.marts 2019, 17:30
 
F64
Kāda sieviete uzskata, ka mediķu attieksme pret viņu Rīgas Dzemdību namā bijusi vienkārši drausmīga.
Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka jau pagājuši 6 mēneši, kopš viņas mazulis nācis pasaulē, bet dzemdību namā nekas neesot mainījies.

"Pēc šīs iestādes apmeklēšanas es bērnus vairs nevēlos. Dzemdības ilga 26h, 20h no tām ar 2cm atvērumu. Tracis bija liels un ja sākumā ārsti man lika noticēt, ka es esmu vienkārši kaut kāda mīkstā, kura nevar izspiest bērnu, tad beigās varēja redzēt, ka katram cilvēkam operāciju zālē sejā bija vainas apziņa.


Nezinu, vai nostrādāja mātes instinkts, bet jutu, ka spiežu bezjēgā, teicu ārstiem, ka tur iekšā nekas nenotiek, ka mazais nekustas, bet viņi man pretī, lai aiztaisu muti un nemācu strādāt. Kad ķirurgs ar vecmāti saprata, ka nemāku krievu valodu, viņi savā starpā sāka runāt krievu valodā.


Bezjēgā spiežu un vienkārši sāku ārdīties, jo es jutu, ka nekas nenotiek. Man par to ievadīja tik lielu devu EA, ka uz stundu aizmigu. Kad atmodos, ķirurgs konstatēja tūsku un bija jātaisa ķeizars. Kas bija rakstīts izrakstā? PLĀNOTS ķeizars, bērns tūpļa guļā, ap kaklu 2 reizes aptinusies nabassaite!

Briesmīga attieksme, arī pie krūts neviens mazo nepielika, piedzima 4,600kg, izrakstījāmies 4,200kg. Tajā brīdī gribēju ātrāk no turienes prom, bet vai viņi varēja mani vispār laist ārā, ja bērns nepieņēmās svarā?! Tiešām konveijers un kliedz vēl pēc lielām algām," sašutusi sieviete atceras notikušo.

Tikmēr komentāros gan cilvēkiem ir citi viedokļi, proti, komentētāji raksta, ka bērns pēc dzimšanas zaudē svaru un attieksme Rīgas Dzemdību namā esot laba.

"Pilnīgi nepiekrītu. Mums viss tur patika. Un mums bija labākā vecmāte! Un svars visiem bērniem pēc izrakstīšanas ir mazāks," teikts kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka pacienti ik pa laikam sūdzas par medicīnas personāla attieksmi un apstākļiem Latvijas slimnīcās. Piemēram, nesen kāda sieviete sūdzējusies par apstākļiem Stradiņa slimnīcas Dzemdību nodaļā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas