"Par to, kā ir tagad, agrāk pat sapņot nevarēja"; pacienti apmierināti par redzēto Gaiļezerā

tautaruna.lv 4.marts 2019, 18:41
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Izdevniecības "Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka sociālajā tīklā Facebook dalās ar labiem vārdiem par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas personālu un vidi, kurā savas dienas jāpavada slimniekiem.

Izdevniecības vadītāja dalās ar saviem novērojumiem, kāda atmosfēra valda slimnīcā. "Tas esot apbrīnojami, kā tagad rūpējas par cilvēkiem slimnīcā. Gultas tiek uzturētas tīras, pacienti aprūpēti kā nekad agrāk. Ko nu par agrāk runāt, par to, kā ir tagad, agrāk pat sapņot nav varēts. Ēdiens garšīgs un daudz, nemaz apēst nav varēts. Māsiņas nāk palātā nemitīgi un jautā, vai ko nevajag. Gulošos īpaši aprūpē. Ko gan cilvēkam vairāk vajagot, kā rūpes un tīrību!" saviem sekotājiem atklājusi Kilbloka. "Tiem, kas piedzīvojuši šajā pašā slimnīcā un šajās pašās palātās padomju laikus, tiešām ir par ko sajūsmināties. Palātā ir pat liels drēbju skapis, kur slimniekiem atrodas drēbes. Padomju laikos drēbes, kurās pacientu ieveda slimnīcā, tika samestas maisā un nodotas glabāšanā noliktavā."

Ieraksts piesaistījis lielu sociālo tīklu lietotāju uzmanību, priecājoties, ka par Latvijas veselības aprūpi iespējams lasīt arī labas atsauksmes.

Iepriekš ziņojām, ka kāds pacients nebija apmierināts ar notiekošo Austrumu slimnīcā, norādot, ka ar aizdomām par lauztām ribām slimnīcas uzņemšanā pavadījis četras stundas.

Savukārt vakar ziņojām, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā 8 stundu ilgā Latvijā unikālā operācijā, glābjot vēža pacienti no smagas kropļojošas amputācijas, ārstiem no rokas audiem izdevies izveidot jaunu plecu. Sieviete pie slimnīcas speciālistiem vērsās ar sūdzībām par mazas čūliņas parādīšanos labās rokas pleca rajonā. Bija zināms, ka pirms 10 gadiem pacientei labajā augšdelmā bija attīstījies ļaundabīgs audzējs, kurš tika izoperēts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas