Cilvēki pikti: Patvēruma meklētājiem Latvijā labāki dzīves apstākļi nekā vietējiem

tautaruna.lv 22.februāris 2019, 18:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija nesen viesojās patvēruma meklētāju un aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā Muceniekos.

Komisijas izbraukuma sēde bija paredzēta ar mērķi paplašināt deputātu redzesloku par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā.

Viens no komisijas pārstāvjiem Jānis Iesalnieks pēc vizītes savā facebook kontā raksta: "Latvija patvēruma meklētājiem nodrošina dzīves apstākļus, par kādiem daudzi Latvijas iedzīvotāji varētu tikai sapņot. Papildus patvēruma meklētāji saņem arī 3 eiro dienā (uz katru cilvēku) pārtikai un sadzīves tēriņiem. Nav pamata šo summu vēl vairāk palielināt, kā izskanējis no citām partijām"

Jānis Iesalnieks

Jānis Iesalnieks

Jānis Iesalnieks

Jānis Iesalnieks

Ieraksta komentētāji neslēpj izbrīnu, ka patvēruma meklētaji dzīvo labākos apstākļos nekā daudzi vietējie, piemēram, kāds norāda, ka ne visiem pensionāriem, nomaksājot visus maksājumos, ikdienas tēriņiem sanāk 3 eiro dienā.

"Fantastiski! Strādāju virsstundas un brīvdienās un jau ļoti sen nekur nesu devies izklaidēties. Un vel joprojām nesu sasniedzis tādu dzīves kvalitāti kā viņi," raksta vēl kāds komentētājs.

Kā ziņots, Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 176 patvēruma meklētāji, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) informācija.

Gadu iepriekš reģistrēti 395 patvēruma pieprasītāji.

Pērn patvērumu PMLP piešķīra 47 ārvalstniekiem, piešķirot bēgļa vai alternatīvo statusi.

Latvija 2018.gadā pabeidza savulaik plaši apspriesto patvēruma meklētāju pārvietošanas programmu, kopumā no Eiropas dienvidiem uzņemot 374 personas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas