Eksperiments: Vai tiešām gaļā Latvijas veikalos tiek špricēts ūdens?

tautaruna.lv 18.februāris 2019, 12:09
 
F64
Kāds vīrietis vērsies pie raidījuma "Bez Tabu", jo secinājis, ka gaļā, kuru viņš gatavo bieži, ir aizdomīgi daudz ūdens.

Uldis grib noskaidrot, vai tas ir normāli, ka jāmaksā ne tikai par pašu gaļu, bet arī par ūdeni, kas lielos daudzumos izdalās no gaļas? Dzirdējis un arī internetā esošie video liecinot, ka varot būt gadījumi, ka gaļā tiek špricēts šķidrums, lai būtu lielāks svars. Senāk gaļā neesot bijis tik daudz šķidruma.

Uldis veic eksperimentu un atkal gatavo cūkgaļu. Pēc gatavošanas no 800 gramu lielā cūkgaļas gabala izdalās 140 ml ūdens. Gandrīz piektā daļa.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Plīkša informē, ka saņem zinojumus no pircējiem, kuriem ir aizdomas, ka gaļai tiek pievienots ūdens, lai būtu lielāks svars, taču, veicot pārbaudes, vismaz Latvijā tas neesot konstatēts.

Esot pārbaudīts, ka dažādu ražotāju gaļā ūdens daudzums tiešām varot atsķirties. Veikts pētījums, kas pierādījis, ka pirmskaušanas un kaušanas stresa stāvoklis ietekmē gaļas kvalitātes pamatrādītājus. Jo lielāks stress dzīvniekam bijis pirms nokaušanas, jo lielāks ūdens daudzums ir gaļā.

Cik daudz šķidruma ir gaļā, tas atkarīgs arī no dzīvnieka vecuma.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:48

Jaunākās diskusijas