"Pirmo reizi ko tādu redzu!" Bauskas pusē fiksē retu dabas parādību

tautaruna.lv 14.februāris 2019, 14:30
 
facebook.com/Vilnis Goldmanis
Kāds sociālā tīkla Facebook lietotājs dalījies ar fotogrāfijām, kurās iemūžināta neparasta dabas parādība no sniega.
Kā raksta Facebook lietotājs, foto redzama ārkārtīgi reta dabas parādība - sniega veltņi jeb sniega rituļi. Tā novērota Iecavas, Bauskas un Jelgavas pusē.

" Lai šādas, dabas radītas, sniega pikas rastos, vienlaicīgi nepieciešams sakrist daudz apstākļiem. Zemei jābūt klātai ar sniegu, pie kura nepielīp svaigi krītošais, ļoti lipīgais sniegs - kā šajā gadījumā - sērsna. Gaisa temperatūrai jābūt ap nulli. Jāpūš spēcīgam, gar zemi plūstošam, vējam, vismaz 12 m / s, kurš neatrauj sniegu no zemes, bet sāk to ripināt. Šādi sniega veltņi var izveidoties pārsteidzoši lieli. Katram sniega rullim ir palicis izsekojums - sava veida ceļš, kas norāda ceļojuma trajektoriju. Otrdien izveidojās līdz 30 cm lieli. Tā kā veltņa centrā, pikai, uzsākot velties, sniegs ir irdens un neblīvs, tad bieži vien veltņi ir ar caurumu vidū," viņš raksta.

Tikmēr komentāros cilvēki raksta un dalās ar fotogrāfijām - arī daudzviet citur redzama šī dabas parādība. Facebook lietotāji raksta, ka sniega veltņus pamanījuši Īslīces, Brunavas pagastos, Rundāles novadā un citur.

Cilvēki pauž sajūsmu par redzēto, sakot, ka neko tādu iepriekš nav redzējuši, un daba tiešām prot pārsteigt.

"No sākuma lasīju, domāju ka tas ir joks Fantastiska dabas parādība, ko nav nācies redzēt dzīvē," teikts kādā komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas