Meitene no Latvijas Īrijā izveido vitrāžu skolas kapelai

tautaruna.lv 12.februāris 2019, 21:45
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Dundalkas "St.Louis Secondary School" skolēni un darbinieki šomēnes atzīmējuši svarīgu notikumu – vēsturiska loga ar vitrāžu atgriešanos skolā, ziņo portāls "baltic-ireland", atsaucoties uz "The Argus".

Loga jaunās vitrāžas tapšanā savu darbu un talantu ieguldījusi skolniece Katarina Sidorova no Latvijas.

Skolas kapelas zāles vēsturiskie vitrāžu logi tika pamatīgi bojāti ugunsgrēkā, kas skolā notika pagājušā gada maijā. Skaistie logi bija viens no lielākajiem zaudējumiem, atzina skolotāja Orla Drumgoole.


Logu atjaunošanu veica uzņēmums Alpha Stained Glass un tā pārstāve Theresa Coyle pastāstīja: “Vispirms bojāto logu stikla paraugi tika nosūtīti uz Vāciju, kur tika izgatavotas stikla loksnes un atsūtītas mums. Pēc tam mēs tās piegriezām, nokrāsojām stiklu un beidzot salikām vitrāžas un logus kopā. Taču viena loga vitrāža bija tik ļoti bojāta, ka to nebija iespējams atjaunot.”

Skolas direktore Michelle Dolan un mākslas skolotāja Paula Campbell izvēlējās Katarinu Sidorovu un uzticēja viņai izveidot vitrāžu, ar ko aizstāt sabojāto.


“Pie vitrāžas idejas Katarina strādāja vasaras mēnešos, esot Latvijā, un iesniedza skolai divus variantus,” stāsta Orla Drumgoole.


Viena no idejām tika izvēlēta un nesen skaistā vitrāža tika izvietota skolas kapelas logā.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas