Bolderājā atrod 4 gadus vecu meiteni, kura nevar nosaukt ne savu vārdu, ne uzvārdu

tautaruna.lv 12.februāris 2019, 13:23
 
Rīgas pašvaldības policija
10.februārī pulksten 9.52 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu pirmsskolas vecuma meiteni, kura bez vecāku uzraudzības viena pati staigājot pa Bolderājas ielām.
Mirkli vēlāk bērns raudādams iegājis vietējā pārtikas veikalā, kur pārdevēja viņu mēģinājusi uzrunāt un izsaukusi policiju. Apstākļu pārbaudīšanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes autopatruļa.

Notikuma vietā ziņotāja likumsargiem skaidroja, ka neko vairāk nevarot pastāstīt, jo, katrreiz pieejot meitenei klāt, viņa aizskrējusi prom. Meitene bija tik ļoti satraukusies, ka nespēja likumsargiem nosaukt ne savu vārdu, ne uzvārdu. Vien, jautājot par viņas vecumu, bērns ar pirkstiem norādīja “četri”.

Likumsargi sazinājās ar Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri nekavējoties uzsāka Bolderājas kameru ierakstu pārskatīšanu. Tajos pamanīts, ka meitene viena pati atnākusi no dzelzceļa puses.

Vienlaikus izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri bērnu apskatīja un konstatēja, ka viņai hospitalizācija nav nepieciešama. Medicīniskās pārbaudes laikā bērns nomierinājās, taču vēl aizvien nespēja sniegt noderīgu informāciju. Tāpat operatīvie dienesti, pārskatot bērna apģērbu, ne uz vienas no birkām par apģērba izmantošanu neatrada uzrakstītu bērna vārdu un uzvārdu.

Ņemot vērā, ka vecāki policijai nebija ziņojuši par atvases pazušanu un nebija iespējams noskaidrot meitenes vārdu, uzvārdu un dzīvesvietas adresi, viens no policistiem ar viņu devās uz dzelzceļa pusi. Meitene ar pirkstiem rādīja virzienu no kurienes nākusi.

Turpinot iet meitenes norādītajā virzienā, saņemta informācija no Valsts policijas, ka pie viņiem iespējams vērsusies meitenes māte.

Pēc neilga laika sieviete atbrauca uz notikuma vietu, kur atpazina savu atvasi. Bērna māte skaidroja, ka mājās gulējusi un meita viņai nezinot aizgājusi. Pamanot, ka viņa ir pazudusi, sieviete ar automašīnu uzsākusi viņas meklēšanu. Pēc divu stundu meklēšanas sieviete vērsusies policijā, kur noskaidrots, ka bērns jau ir pie kārtības sargiem.

Notikuma vietā ieradās arī Valsts policija, kas turpināja skaidrot notikušā apstākļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas