Pēc priekšlaicīgām dzemdībām ģimene jau daudzus gadus cīnās par dēla veselību

tautaruna.lv 11.februāris 2019, 17:21
 
F64
Portālā ziedot.lv publicēts lūgums palīdzēt 14 gadus vecajam Romānam.
Romāns piedzima septītajā grūtniecības mēnesī. Zēnam dzemdību laikā bija skābekļa trūkums un tas atstāja nopietnas sekas uz zēna tālāko attīstību.

Divu gadu vecumā vecāki ievēroja, ka Romāna uzvedība atšķiras no zēna vienaudžiem. Uz apkārtējiem trokšņiem zēns aizsedza ausis, nesaprata viņam dotos norādījumus. Romānam bija biežas histērijas lēkmes un zēns nerotaļājās ar citiem bērniem. Zēnam 4 gadu vecumā tika uzstādīta diagnoze autisms.

Romāns līdz septiņu gadu vecumam nerunāja. Zēns jau vairākus gadus saņem ārstniecību Krievijas klīnikā, kas devusi labus rezultātus Romāna runas attīstībā. Veiktajai ārstniecībai ir milzīgs progress.

Pašlaik Romānam ir četrpadsmit gadi, joprojām ir runas traucējumi. Romāns runā, nevar pateikt tikai atsevišķus vārdus. Zēns nespēj kontrolēt savas emocijas, grūti veido saskarsmi ar apkārtējiem, grūti veido kontaktu ar vienaudžiem. Zēnam grūti padodas mācības skolā. Emocionālā stāvokļa uzlabošanai un runas attīstības veicināšanai, psihiatrs rekomendē delfīnterapiju.

Ģimene lūdz ziedotāju atbalstu 10 delfīnterapijas nodarbību apmaksai Minskas delfinārijā, uzturēšanās (nakšņošana) izmaksu un ceļa izdevumu segšanai. Ģimene segs izmaksas par vīzām. Kopā nepieciešami 1500 eiro, no kuriem 434 eiro jau ir pieejami no 2017. gada saziedotās, bet vēl neizmantotās summas. Līdz ar to no ziedotājiem tiek lūgts 1066 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas