Brīdina par ļoti bīstamu atradumu pludmalē Liepājā

tautaruna.lv 11.februāris 2019, 17:33
 
Ģirts Gertsons/ F64 Photo Agency
Kāds sociālā tīkla facebook lietotājs aizvadītajā nedēļas nogalē pastāstījis, ko atradis pludmalē Liepājā. Tiesa, no šāda veida atradumiem jāuzmanās visiem pludmales apmeklētājiem.
"Nu tad sveiks, fosforiņ! Ieraugot bija prieks. Bet paņemot rokās prieki noplaka. Es sajutu siltumu saujā. Degšanas jauda fantastiska. Ar mitrām smiltīm nevarēju nodzēst. Esiet uzmanīgi," sociālajā tīklā facebook raksta Jānis. Pēc viņa ieraksta noprotams, ka viņš pludmalē atradis un paņēmis fosfora gabaliņu, kas vizuāli līdzinās dzintaram.

Arī citi komentētāji norāda, ka šāds atradums pludmalē Liepājā nav retums. "Visi īstenie liepājnieki zina, ka nav vis nekāds mīts, ļoti jāuzmanās. Sen gan nebija manīti, bet laikam pareizie vēji tagad nes ārā atkal," norāda kāda komentētāja.

Jau pirms vairākiem gadiem portāls nra.lv vēstīja, ka šajā pludmalē pat tikusi uzstādīta brīdinājuma zīme par krastā izskaloto "viltus dzintaru."

"Viltus dzintars" ir kādreizējās padomju armijas pirms vairāk nekā 20 gadiem jūrā nogremdētais fosfors.Baltais fosfors pēc izskata atgādina dzintaru, bet, kad to nedaudz paberzē vai arī tas siltumā sāk žūt, tas uzliesmo. Fosforu no dzintara var atšķirt pēc tā, ka ķīmiskā viela nav tik caurspīdīga kā dzintars.

Viltus dzintari Liepājas pludmalē visvairāk tiek izskaloti pēc vētrām vai spēcīgiem vējiem jebkurā gadalaikā. Visbiežāk tos atrod pludmales joslā starp Bernātiem un Liepāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas