Atklājas, cik briesmīgos apstākļos dzīvo garīgi slima sieviete Daugavpilī

tautaruna.lv 10.februāris 2019, 12:05
 
Ekrānšāviņš no video
Daugavpilī kaimiņi sūdzas par kādu sievieti. Garīgi nevesala persona dzīvo briesmīgos apstākļos un tā dēļ nākas ciest arī kaimiņiem, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Daugavpiliete Ilona atklāj, ka dzīvo Jātnieku ielas 11. namā. Vienstāvu koka mājā rindā ir vairāki dzīvokļi, no kuriem vienā blakus Ilonas miteklim neapskaužamos apstākļos dzīvojot aptuveni 40 gadus veca sieviete Anna. Kaimiņiene namā iemitinājās 2016. gadā, kur viņu, kā stāsta Ilona, likteņa varā, iespējams, garīgi neveselu esot atstājis vīrs.

"Viņa ar vīru dzīvoja Anglijā. Ir arī bērns. Viņa saslima, vīrs gribēja viņu ārstēt, bet viņa atsakās ārstēties. Viņam tas apnika, nopirka viņai šo dzīvokli, to izremontēja, lai viņa te varētu dzīvot, un aizmirsa par viņu," stāsta Ilona.



Ilona stāsta, ka sākotnēji Daugavpils miteklī aptuveni 40 gadus veco sievieti esot pieskatījusi attāla radiniece, tomēr arī viņai ”nasta” bijusi par smagu.

Kaimiņienes dzīvesveids ir neciešams, viņa kaitē pati sev un citiem, ziņo Ilona.

"Kad ir 15 grādu sals, logus viņa tur atvērtus, malkas viņai nav. Viņa arī nevar iegādāties malku, jo arī naudas viņai vispār nav. Kā viņa dzīvo? Prātam nav aptverams! Elektrības viņai arī nav, arī gāzes viņai nav, nekā viņai nav! Dzer aukstu ūdeni un ēd no miskastēm. Tas cilvēks ir pamests likteņa varā kā tāds bārenis. Nevienam viņa vairs nav vajadzīga, bet tāda jauna sieviete," saka Ilona.

Caur sievietes dzīvokļa logu saskatāms uz zemes noklāts pleds un saritināts dvielis kā improvizēts spilvens. Ilona stāsta, ka kaimiņiene šādi iekārtojusi sev guļvietu. Naktīs viņa guļot, satinusies savās drēbēs, dažkārt pie atvērta loga.

Cauri visiem dzīvokļiem mājā ievilkts ūdensvads. Tā kā sieviete savu dzīvokli nekurina, kaimiņš, lai paglābtu ūdensvadu no aizsalšanas un potenciālas avārijas, atslēdzis ūdens padevi problēmkaimiņienei un sekojošajam Ilonas miteklim.


Ilona stāsta, ka vērsusies arī policijā, tomēr arī kārtībsargi neesot līdzējuši. ”Viņi [policisti] teica, ka viņa taču netrokšņo un netraucē mieru. Jā, viņa ir klusa, bet dzīvesveids ir pašai un man kaitējošs!” sašutusi ir Ilona.


Daugavpils sociālajā dienestā apstiprina, ka sūdzības par iemītnieci bijušas, tomēr tālāk par durvju slieksni sociālie darbinieki nav spējuši tikt - iedzīvotāja dzīvoklī neesot ielaidusi, no palīdzības atteikusies.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:03

Jaunākās diskusijas