""Ķelmēnu" rupjmaizīte ir zelta grāls"; tautietis novērtē latviskās vērtības

tautaruna.lv 24.janvāris 2019, 10:10
 
Facebook/ekrānšāviņš
Sociālā tīkla Facebook lietotājs Kaspars paslavējis "Ķelmēnu" rupjmaizes garšu, norādot, ka tā ir visīstākā latviešu maizīte.
"Manuprāt šī ir pati garšīgākā un visīstākā Latvijas rupjmaize. Nu nav labākas. Esmu sajūsmā par to jau ļoti ilgu laiku," atzīst Kaspars.

Viņš uzskata, ka "Ķelmēnu" rupjmaizes kvalitātei ne tuvu nestāv "Lāču" vai "Liepkalnu" maize, jo šis kukulītis ir daudzus "gaismas gadus" tām priekšā.

"Tas ir zelta grāls... Novēlu Ķelmēniem saules mūžu un nemainīgo kvalitāti. Paldies Jums!" raksta Kaspars.

Savukārt aktīvākie komentētāji steidz piekrist Kaspara apgalvojumiem. Kāda sieviete, kas dzīvo ārzemēs, norādījusi, ka šī maizīte ir vienīgais pēc kā viņa ilgojas esot ilgstoši ārpus Latvijas. "Šī maize saglabājas visilgāk, esmu to saglabājusi pat mēnesi, auklējot katru šķēli brokastīm. Nemainiet, lūdzu, neko, arī iepakotāja vārds ir tik personīgi un no sirds," viņa atzīst. Taču vēl kāda sieviete apliecina, ka "Ķelmēnu" rupjmaize tiek cepta no Latvijā audzētas miežu šķirnes. Tādas nav citur psaulē.

Facebook/ekrānšāviņš

Jāatzīmē, ka daudziem latviešiem rupjmaize asociējas ar bērnības garšu. Tā ir latviešu tradicionālā maize, kura tika cepta kā senāk, tā arī šobaltdien, izmantojot senču receptes. Rupjmaizīte parasti tiek vesta tautiešiem uz ārzemēm, lai viņi neaizmirstu "dzimtenes garšu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:03

Jaunākās diskusijas