Gobzems par Juraša izdošanu kriminālvajāšanai: Iepriekš par šādu sargāšanu tika atlaista Saeima

tautaruna.lv 22.janvāris 2019, 12:46
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Ģenerālprokuratūra nosūtījusi uz Saeimu dokumentus, kurā lūdz kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu kriminālvajāšanai izdot Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu, par šādu rīcību viedoklis ir politiķim Aldim Gobzemam.
"Šodien mēs uzzināsim vārdu “Bezkompromisa tiesiskums” patieso seju. Ģenerālprokuratūra ir lēmusi kriminālvajāšanai nodot Juri Jurašu. Tā vietā, lai bez kompromisiem izdotu savu biedru, JKP “Bezkompromisu tiesiskums” nozīmēs to sargāt. Iepriekš par šādu sargāšanu, kad netika atļauta Šlesera dzīvesvietas kratīšana, tika atlaista Saeima. Tagad to sauc par “Bezkompromisa tiesiskumu”," atzīmē Gobzems.

Viņš retoriski jautā, par ko tiek lūgts izdot Juri Jurašu. Uz ko pats atbild, ka viņš izpaudis noslepenotu informāciju. Gobzems atzīst, ka traģikomiski ir tas, ka Jurašs, kā stāstot kuluāri, šo informāciju arī noslepenojis.

"Un nezinātājiem - tiesībaizsardzības iestāžu aprindās jau sen runā, ka minētais kungs ir pludinājis visvairāk informāciju, kas rezultējies faktā, ka bijuši skaļi ziņu sižeti, bet kas vienlaikus līdz ar to ir neskaitāmas reizes devis iespēju sagatavoties noziegumu pastrādātājiem. Tas izskaidro, kāpēc gadiem plauktā gulējušas Taureņu sarunas, mahinācijas Rīgas domē un Rīgas Satiksmē. Tas izskaidro, kāpēc tajā laikā, kad pludinātājs strādāja četru burtu iestādē, korupcija zēla un plauka. Jo pludināja kvalificētu info. Vai par maksu, tas gan nav zināms. Bet jebkurā gadījumā ironiski, ka pirmais deputāts, ko sauc pie kriminālatbildības, ir lielākajiem “Bezkompromisa tiesiskuma” kliedzējiem," norāda Gobzems.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas