"Alfa" pārstāve skaidro, kāpēc evakuācijas brīdī durvis bija ciet

tautaruna.lv 22.janvāris 2019, 12:22
 
F64
Pagājušajā nedēļā tirdzniecības parkā ”Alfa” izveidojās nestandarta situācija – apmeklētājiem, skanot brīdinājuma signālam, ēka bija jāpamet, taču sākotnēji viņi nav spējuši to izdarīt, jo durvis bija ciet, vēstīja "LNT Ziņas".
Liels pārsteigums apmeklētājus sagaidīja pie evakuācijas izejas - ātrākā un drošākā ceļa, kā ēku pamest. Durvis bija slēgtas.


"“Alfā” ir uzstādītas sistēmas, kas, atskanot ziņojumam par evakuācijas nepieciešamību, atslēdz visas evakuācijas durvis. Konkrētajā gadījumā pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ durvis tika atslēgtas ar laika nobīdi. Šobrīd ”Alfā” strādā tehniskais personāls, lai noskaidrotu. Skaidrs, ka ”Alfa” ir ieinteresēta, lai nepieļautu šādas situācijas," skaidro "Alfa" pārstāve Ilze Žūka.

Kā atklāj VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Dzintars Lagzdiņš, nereti publisko objektu darbinieki grēko. Durvis mēdz būt aizkrāmētas vai slēgtas. Lai gan spēkā esošie noteikumi paredz, ka tās jāspēj atvērt zibenīgi. “Pie jebkurām durvīm pieejot, ja tās ir mehāniski bloķētas, trīs sekunžu laikā ir jābūt iespējas tās atvērt.”

Viena no biežākajām atrunām, kādēļ evakuācijas izejas tiek slēgtas - lai tās neizmanto nepiederošas personas. Atveroties nostrādā signalizācija, tā ir jādeaktivizē, un citas problēmas. Taču tas ir nepareizi, nelikumīgi un bīstami. Nekad nevar zināt, kad būs īstais brīdis un durvīm izrādīsies cilvēku dzīvības cena.

Tikmēr saistībā ar iedzīvotāju sūdzībām VUGD šodien veic ārkārtas ugunsdrošības pārbaudi tirdzniecības parkā "Alfa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas