Unikāli! Jelgavnieks tiek atzīts par pilngadīgu 16 gadu vecumā

tautaruna.lv 21.janvāris 2019, 14:33
 
Ekrānšāviņš no video/LNT Ziņas
Latvijas likumdošana paredz, ka pilngadību persona iegūst, sasniedzot 18 gadu vecumu, tomēr, izrādās, ir izņēmumi, vēstīja "LNT Ziņas".

Jelgavnieks Ņikita Puķe mācās 11. klasē. Uzņēmīgais jaunietis ir izlolojis biznesa ideju vēl 16 gadu vecumā. Viņš iecerējis audzēt ar vitamīniem un dzelzi bagātinātus augus īpašos, vertikālos statīvos.

Lai realizētu savu ideju un diedzētu dēstus komercdaudzumos, Ņikita sapratis, ka jādibina uzņēmums.

Diemžēl likumdošana nosaka, ka uzņēmumu drīkst dibināt tikai pilngadību sasniegusi persona. Uzņēmīgais puisis nav metis plinti krūmos un sapratis, ka ir iespēja iegūt pilngadības statusu arī pirms 18 gadu vecuma. Viņš vērsies bāriņtiesā, kas veikusi rūpīgu analīzi un pilngadības statusu piešķīrusi.

Bāriņtiesa izvērtējusi gan jaunieša sekmes, gan uzklausījusi skolotājus un klasesbiedrus un atzinusi, ka Ņikitam piemīt līdera īpašības, viņš ir atbildīgs, precīzs un spēj būt atbildīgs par saviem lēmumiem.

Šķiet, Ņikita ir kļuvis par vienu no jaunākajiem valsts uzņēmējiem. Lai sasniegtu savu mērķi, paralēli mācībām 11. klasē, viņš vēl strādā - nauda tiekot ieguldīta biznesā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:10

Jaunākās diskusijas