Soctīklos par transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa pieaugumu: Tas ir rekets!

tautaruna.lv 18.janvāris 2019, 19:25
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Sākot ar 1.janvāri transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likme tiek piemērota atkarībā no automobiļa radītā oglekļa dioksīda (CO2) izmešu daudzuma.

"Šādā veidā ieviesta kārtība, ka transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli par vieglo automobili, kuru pirmās reģistrācijas datums ir pēc 2008.gada 31.decembra, kas ir aprīkots ar iekšdedzes dzinēju vai pēc savas konstrukcijas ir aprīkots ar iekšdedzes dzinēju un kā mehānisku dzinējspēku izmanto enerģiju no transportlīdzeklī glabātas elektroenerģijas vai dzinējspēka glabāšanas iekārtas, maksā, piemērojot nodokļa likmi atkarībā no automobiļa radītā CO2 izmešu daudzuma uz vienu kilometru. Tādējādi plānots veicināt videi kaitīgu transportlīdzekļu lietošanas ierobežošanu, pārejot uz videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem," skaidroja VID.

Mērķis cēls, bet tas iecērt kārtējo robu mūsu masiņos.

Vilnis B. facebook uzskata: "Jauns stāsts par reketu mūsu valstī ! Transporta līdzekļa ekspluatācijas nodoklis 2018. gadā pret 2019. gadu . Pieaugums 93. eur! Akcīzes nodoklis degvielai pieaug par 4 - 5 centi. Aizies ceļiem šis pieaugums ? Neticu! Cik var?

Facebook

Mums tiešām ir kaut kāds ekonomiskais izrāviens valstī?

Valdība, jūs domājat, ka mums uzņēmējiem nauda aug kokos? Darba ņēmējam vai tad uzņēmējs dēļ neadekvātiem nodokļiem var samaksāt adekvātu algu pie mūsu cenām, nodevām un nodokļiem ?

Un Kariņš veido valdību? OIK izveidotāji, piesedzēji būs tie. kas reiz sāks strādāt Latvijas iedzīvotāju labā? Smieklīgi !!! Nē, šis viss ir traģiski!!!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:15

Jaunākās diskusijas