Gobzems asi kritizē Kariņu: Tautas uzticība nav vajadzīga, lai vadītu valsti

tautaruna.lv 18.janvāris 2019, 15:20
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Saeimas deputāts un bijušais advokāts Aldis Gobzems (KPV LV) mikroblogošanas vietnē Twitter paudis viedokli, ka premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņam būtu jāatsakās no Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsonības un jāpierāda Latvijas sabiedrībai, ka viņš tic tieši un tikai vienīgi mūsu valstij.

Gobzems norādīja, ka Kariņam jāpauž ticība arīdzan valsts pensiju un veselības aprūpes sistēmai.

"Es arī domāju, kā tas nākas, ka ASV pilsonim būs brīva pielaide Latvijas valsts noslēpumam, un, ka tā vispār nav problēma. Man šķiet, ka Latvijas valsts pilsonim būtu visai apgrūtinoši kļūt gan par ASV valsts vadītāju, gan saņemt pielaidi valsts noslēpumam. Nav šaubu, ka ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris, bet pēc būtības tas ir absurds pielaižu sistēmai un tam, kas var kļūt par Latvijas valsts vadītāju," vēstīts ierakstā.

Gobzems pauž, ka tikpat labi valsti varot vadīt arī cilvēks, kurš jebkurā brīdī var pamest valsti un doties dzīvot vietā, kur dzimis un uzaudzis. Tāpat par valsts vadītaju varot kļūt cilvēks, kurš var nepiedalīties vēlēšanās, jo bijis bail pamest silto vietu Eiropas Parlamentā.

"Tātad vēlēšanas ir liekas, jo tautas uzticība nav vajadzīga, lai vadītu valsti. Tātad mums nav arī noslēpumu, jo tos var brīvi uzticēt citas valsts pilsonim. Cilvēkam, kuram bija bailes pamest Eiroparlamentu, lai startētu vēlēšanās, un kuram ir bailes atteikties no citas valsts pilsonības, lai vadītu mūsu valsti, būs bailes par jebko sava personiskā siltā nodrošinājuma dēļ," spriež Gobzems.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:21

Jaunākās diskusijas