"Šī akcija nudien šķiet nekorekta" - "I love Eco" medu tirgo par zemāku cenu

tautaruna.lv, LETA 9.janvāris 2019, 16:30
 
Ekrānšāviņš/Twitter
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāja un uztura speciāliste Eva Kataja publicējusi fotogrāfiju, kurā redzams, ka pēdējā laikā plaši apspriestajam "Ica" zīmola "I love Eco" medum piemērota atlaide.

Jau ziņots, ka pirmdien, 7.janvārī, raidījums "Aizliegtais paņēmiens" vēstīja, ka "Rimi Latvia" pēc raidījumā atklātā no tirdzniecības izņēmis savas mātes kompānijas zviedru uzņēmuma "Ica" zīmola "I love Eco" medu, kas fasēts Dānijā, bet nācis no Bulgārijas un Rumānijas. Kā vēstīja raidījumā, pēc medus paraugu testa, kas tika veikts laboratorijā "Bior", secināts, ka šajā medū pārsniegts Latvijas likumdošanā atļautais HMF īpatsvars, kas ir kancerogēna viela.

Saistībā ar raidījumā izskanējušo informāciju ir sāktas papildus pārbaudes, lai noskaidrotu, vai minētie rādītāji ir pārsniegti arī atkārtotos testos un citās partijās.

Jāatzīmē, ka, ja arī Pārtikas veterinārā dienesta (PVD) pārbaužu rezultāti apstiprinās pārāk daudz kancerogēnās vielas "Rimi Latvia" mātes kompānijas, zviedru uzņēmuma "Ica" zīmola "I love Eco" medū, tad šo produktu atsauks no tirdzniecības visos "Rimi" veikalos - arī pārējās Baltijas valstīs, informēja mazumtirgotāja "Rimi Latvia" pārstāve Dace Preisa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:12

Jaunākās diskusijas