Soctīklos: Vai komunistiem un čekistiem var piedot?

tautaruna.lv 28.decembris 2018, 16:59
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Neilgi pirms Ziemassvētkiem - 20. decembrī - interneta vietnē "kgb.arhivi.lv" publiskota daļa no bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentiem jeb tā dēvētajiem "čekas maisiem".

Paredzēts, ka no 2019.gada 1.maija publiski būs pieejami arī citi VDK dokumenti. Publicēšana notiks pēc to digitalizēšanas. Šī datubāze jau tiek solīta ar uzlabojumiem datu apstrādes un meklēšanas iespējās.

Bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) interešu lokā bijis ļoti plašs personuloks - kartītes par VDK aģenta statusu tā dēvētajos "čekas maisos" atrodamas gan par garīdzniekiem, kultūras darbiniekiem un zinātniekiem, gan par bārmeņiem, šoferiem, metinātājiem, jūrniekiem un citiem, liecina 20.decembrī publiskotā informācija par bijušās VDK ziņotājiem.

Dažu dienu laikā "čekas maisu" saturu vēlājās aplūkot ap 22 000 personu.

"Čekas maisu" jautājums aktīvs arī soctīklos. Piemēram, Andris P. facebook taujā: Vai komunistiem un čekistiem (VDK) var piedot?

Viņa paša atbilde ir: "Var. Piedot, tas nozīmē neienīst un nesist. Piedot nenozīmē laist viņus valdībā!

Šobrīd nepieciešamas un iespējamas pavisam citas "sarkanās līnijas" - valdība bez komumistiem, čekistiem un komjaunatnes aktīvistiem. Valdībā jābūt 30-40 gadniekiem - tas noņems aizdomu ēnas par iespējamu saistību ar padomju režīma struktūrām. 40gadniekiem 1989. bija 10 gadi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:04

Jaunākās diskusijas