"Sajūta, ka viņš ir pārģērbies rūķis!" Negaidīts ciemiņš atkal paciemojies kādā pagalmā

tautaruna.lv 18.decembris 2018, 10:32
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Fotogrāfs Mārcis Baltskars sociālajā tīklā Facebook dalījies ar ierakstu, kurā atklāj, ka tiklīdz uzsnidzis sniegs, tā viņu atkal apciemojis negaidīts ciemiņš - lūsis.
"Uzsniga sniedziņš un lūsis atkal klāt! Sajūta, ka viņš ir pārģērbies rūķis kurš staigā gar māju un skatās, kā es uzvedos," raksta Mārcis.

Jau decembra sākumā vēstījām, ka fotogrāfs soctīklos dalījās ar savu neparasto "tikšanos" ar lūsi. Viņš kādu dienu strādājis, kad pēkšņi pamanījis, ka pa viņa pagalmu pastaigājas kāds meža zvērs. Rūpīgāk ieskatoties, viņš pamanījis, ka tas ir lūsis.

Tikmēr ziņu aģentūra LETA ziņoja, ka no 1. decembra Latvijā sākusies jaunā lūšu medību sezona. 2018./2019.gada medību sezonā pieļaujamais lūšu nomedīšanas apjoms noteikts - 150 lūši, un tas salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu nav mainījies.

VMD iepriekš informēja, ka arī teritorijas, kurās drīkst vairāk un kurās drīkst mazāk medīt lūšus galvenokārt nav mainījušās salīdzinājumā ar iepriekšējo medību sezonu, jo tās ir atkarīgas no populācijas izplatības vienmērīguma. Latvijā ir izveidojusies situācija, kad Zemgalē lūšu ir mazāk, tāpēc arī tur tiek atļauts medīt mazāku skaitu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017./2018. gada medību sezonā tika nomedīti 140 lūši, kamēr pieļaujamais skaits bija 150 lūši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas