Vecāki ceļ trauksmi! Bērniem Cēsīs grib nozagt Ziemassvētkus

tautaruna.lv 12.decembris 2018, 14:50
 
F64
Cēsu 2.pamatskolas bērnudārznieku vecāki ir satraukti - viņus neapmierina veids, kā izlemts šogad pirmsskolas izglītības iestādē svinēt Ziemassvētkus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Cēsu 2. pamatskolas bērnudārza bērnu vecāki sašutuši par vadītājas izvēli - šogad svinēsim Ziemassvētkus ārā, veco laiku stilā. Bez Ziemassvētku vecīša un dāvaniņām. Uz vecāku sašutumu atbilde… Tas ir pēc jaunajām izglītības kompetencēm. Vai tiešām pēc jaunās izglītības sistēmas ieviešanas mūsu bērni vairs neredzēs Ziemassvētku vecīti?

Žurnālisti dodas uz Cēsīm, lai noskaidrotu, kurš nozadzis bērniem Ziemassvētkus.

Pirmsskolas izglītības iestādes muzikālā audzinātāja Judīte Vāvere ir tieša: “Nē, mēs neesam nozagušas svētkus, mēs mēģināsim svētkus svinēt citādāk. Svinēt ar kopā būšanu.”

Cēsu 2. pamatskolas direktore paskaidro, ka šogad svētkus, līdzīgi kā pērn, svinēs tieši tā, kā vēlas bērni. Pirms svētkiem esot aptaujāti bērni, un viņu izvēli pirmsskolas izglītības iestādes vadība respektē.

Direktore Ija Brammane: “Gatavojoties svētkiem, mēs ņemam vērā bērnu vēlmes un viņu redzējumu, kādi svētki varētu būt pirmsskolā.”

Skolotājas rāda divas bērnu rokrakstā aprakstītas lapas, kur skaidri un gaiši norādīts, kā viņi grib svinēt Ziemassvētkus. Proti, viņi grib eglīti, izrotāt grupiņu. Viņi grib svētkus ārā ar vecākiem, kur tēti sacenšas, mammām ir pikošanās sacensības. Bērni vēlas celt sniegavīrus un cept piparkūkas, dziedāt dziesmas, mācīt vecākiem rotaļas, iet rotaļās, dejot, cienāties un vēl viņu Ziemassvētkos vajag raķetes.

Muzikālā audzinātāja Judīte: “Mēs esam atteikušies no pirktajiem saldumiem, jo tā ir tāda atpirkšanās. Mēs mēģināsim būt kopā caur rotaļām, caur kopīgo darbošanos, dziedāšanu”. Turklāt, kā uzsver direktore, tad vecāku sapulcē visās grupiņās lielākā daļa vecāku piekrituši šādam svētku scenārijam.

Direktore atklāj, ka no 82 bērnudārznieku vecākiem tikai pieciem šķita, ka Ziemassvētki bez koncerta, paciņām un Ziemassvētku vecīša nav īsti svētki.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

12.decembris 2018

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:36

Jaunākās diskusijas